Pazı pazardan sık sık aldığım bir sebze ama daha çok sarmasını, kavurmasını ya da yoğurtlusunu yaparım.
Geçen gün "bir de çorbasını yapayım, içinde pazıya çok yakışan bulgur olsun, bir parça tavuk eti bulunsun, üzerine de naneli biberli bir katık hazırlayayım" derken ortaya bu çorba çıktı.
Tadını çok beğendik, pazıyı seviyorsanız bu çorbayı da seversiniz.
Pazı ile hazırladığım tariflerin hepsi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
BULGURLU, PAZI ÇORBASI;
Malzemeler;
5 yaprak pazı,
2 yemek kaşığı pilavlık bulgur,
1 çay bardağı didilmiş tavuk göğsü,
1 su bardağı tavuk suyu,
1 adet küçük boy soğan,
1 yemek kaşığı salça,
Sıvı yağ, tuz.
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.
TARİFİ;
Pazı yapraklarını yıkayın.
İnce ince doğrayıp, ince şeritleri de tekrar doğrayarak ufalayın.
Soğanı küçük küçük doğrayıp, sıvı yağda kavurun.
İçine salçayı ilave edip, ufakladığınız pazıyı da ekleyin.
3-4 dakika kavurduğunuz pazıların üzerine tavuk suyunu ve 3 su bardağı su ilave edin.
Bulguru ayıklayıp, yıkayıp, tencereye ilave edin.
Varsa tavuk göğsünü tiftikleyerek çorbaya ilave edin.
Tuzunu da ilave edip, pişirmeye başlayın.
Bulgur piştiği zaman çorbanız pişmiş demektir.
Üzerinin katığını yapmak için, tereyağını el tavasınında eritin.
İçine kuru nane ve pul biberi ekleyin.
Tereyağ yanmadan hemen ocaktan alıp, çorbanın üzerine dökün.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Atatürk Arboretumu'nda ki gezimizin son bölümünde bol bol çiçek resmi resmi var.
pazıyı ben de bir karadenizli ile evlenince sık sık yapar oldum ama bu şekilde çorbasını denemedim hiç: ) ellerine sağlık....
YanıtlaSilTam bana göre çorba çok severim bulgurlu yazında yaparım kışında eline sağlık canım çiçeklerde bir harika doğanın süsleri Çok güzel Rabbim yaratmış
YanıtlaSilElinize sağlık. Bir pazı sever olarak, bayıldım bu tarife. Sevgiler.
YanıtlaSilCanim benim çorba her zaman içilir.
YanıtlaSilEline saglik Mmmmm nefis.