19 Nisan 2013 Cuma

ÇAY DAVETİ-21

Hafta içi çay misafirlerim vardı.
Menüyü hazırlarken, salata çeşitlerini bol tutmaya çalıştım.
Kuskuslu yeşil mercimek salatası ve kırmızı mercimek ezmesi hazırladım.
Mor lahana turşumu da masadan eksik etmedim.
Biz turşuyu çok severiz, gurup olarak bir araya geldiğimizde mutlaka bir çeşit turşumuz bulunur.
Börek olarak patatesli midye börek yaptım.
3-2-1 poğaçayı kızım hazırladı.
Bir tane hafif tatlı bulunsun diye irmikli bonbon hazırladım ama şerbetli tatlıdan vazgeçemedim, bal parmak tatlısı yaptım.
Bal parmak tatlısı her zaman çok talep gören bir tatlı oluyor.


ÇAY MÖNÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.








Son olarak; Türk Kahvesi

"Afiyetle Kalın"

13 yorum:

  1. o masada olmak isterdim vallahi ellerine sağlık ablacığım şifa olsun güzel bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir bahar masası, çiçekler, kelebekler.:) Ellerinize ve emeklerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Harika bir masa, nasıl canım istedi.. Kırmızı mercimek ezmesinin görüntüsüne bayıldım tablo gibi..

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Aydınlık güzel bereketli bir sofra olmuş tatlıyı bekliyoruz eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık muhteremcim,hepsi birbirinden leziz görünüyor.sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Ben de olmak istiyoruuuummm. Tam bir ziyafet sofrası olmuş. Ellerinize sağlık. Dakikalarca bakabilirim fotoğraflara. Çok güzel görünüyorlar ve afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. Bereketi bol olsun Canim benim Eline saglik kuzum.

    YanıtlaSil
  8. o masada olma kvarmış o poğaçalarda gözüm kaldı
    ellerinize sağlık yiyenlere afiyetolsun

    YanıtlaSil
  9. Adsız13:57

    merhaba muhterem abla ben belcikadan yaziyorum sitenizi yeni tanidim oyl guzel seyler varki hepsi birbirinde guzel size 2 sorum olackti cevaplarsaniz seinirim 3-2-1 pogcayi denemek istiyorum ama kabartma tozu kac gram olacakti bizim bura 1 paket 20gram birde yogurt sivi mi yoksa kati bir yogurtmu olaczak birde kirmizi lahana tursusunu denemek istedim anladim kadariyla kavanozu cok dolduracam lahanayi degilmi cok degisik cevaplarsaniz sevinirim belcikadan sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Güzel sözlerin için teşekkür ederim.
      Sorularına gelirsek;
      Türkiye'de kullandığımız küçük paketlerde ki kabartma tozları 10 gramlık.
      3-2-1 poğaça için 30 gram kabartma tozu kullanılmış oluyor.
      Kullanacağın yoğurdun katı kıvamda olmasına gerek yok, orta kıvam iyidir.
      Lahana turşusunu kurarken kavanozu sıkı sıkı doldurmamızın sebebi, lahanalar sert yapısı yüzünden kavanoza biraz zor sığıyorlar ama sirkeli suyun içinde bekleyip, olgunlaştıkça da kavanozun içinde daha rahat oluyorlar.
      Lahana turşusunda dikkat edilecek bir nokta daha var, lahanalar hep sirkeli suyun içinde olmalı, kabarıp suyun yüzeyine çıkarsa susuz kalan bölüm, çürüyüp bozulabiliyor.
      Onun için kavanoz ağzına kadar dolmalı, dolmuyorsa lahananın üzerine bir ağırlık koymak gerekir.
      Mesela ben turşu kurarken kavanozun üstü boş kalırsa lahananın koçanını yerleştiriyorum.
      Şimdiden kolay gelsin.

      Sil
    2. Adsız22:14

      merhaba muhterem hanim ben zeynep sorumu cevapladiniz icin tesekurler dun 321 pogcayi denedim gercekten superoldu harikasiniz herkese sidettle tavsiye ederim sevgilerimle belcikadan

      Sil
  10. Böyle bir masaya otursa insan ne yiyeceğini şaşırır.Ellerine sağlık

    çok şık bir sofra

    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Balparmak tatlısını yıllardır denemek istiyorum ne hikmetse bi sıra gelmiyor. Sen de yaptıysan tamamdır ;)

    Herşey enfes görünüyor, ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...