Menüyü hazırlarken, salata çeşitlerini bol tutmaya çalıştım.
Kuskuslu yeşil mercimek salatası ve kırmızı mercimek ezmesi hazırladım.
Mor lahana turşumu da masadan eksik etmedim.
Biz turşuyu çok severiz, gurup olarak bir araya geldiğimizde mutlaka bir çeşit turşumuz bulunur.
Börek olarak patatesli midye börek yaptım.
3-2-1 poğaçayı kızım hazırladı.
Bir tane hafif tatlı bulunsun diye irmikli bonbon hazırladım ama şerbetli tatlıdan vazgeçemedim, bal parmak tatlısı yaptım.
Bal parmak tatlısı her zaman çok talep gören bir tatlı oluyor.
ÇAY MÖNÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
Son olarak; Türk Kahvesi
"Afiyetle Kalın"
o masada olmak isterdim vallahi ellerine sağlık ablacığım şifa olsun güzel bir hafta sonu diliyorum...
YanıtlaSilNe güzel bir bahar masası, çiçekler, kelebekler.:) Ellerinize ve emeklerinize sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilHarika bir masa, nasıl canım istedi.. Kırmızı mercimek ezmesinin görüntüsüne bayıldım tablo gibi..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Aydınlık güzel bereketli bir sofra olmuş tatlıyı bekliyoruz eline sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık muhteremcim,hepsi birbirinden leziz görünüyor.sevgiler...
YanıtlaSilBen de olmak istiyoruuuummm. Tam bir ziyafet sofrası olmuş. Ellerinize sağlık. Dakikalarca bakabilirim fotoğraflara. Çok güzel görünüyorlar ve afiyet olsun.
YanıtlaSilBereketi bol olsun Canim benim Eline saglik kuzum.
YanıtlaSilo masada olma kvarmış o poğaçalarda gözüm kaldı
YanıtlaSilellerinize sağlık yiyenlere afiyetolsun
merhaba muhterem abla ben belcikadan yaziyorum sitenizi yeni tanidim oyl guzel seyler varki hepsi birbirinde guzel size 2 sorum olackti cevaplarsaniz seinirim 3-2-1 pogcayi denemek istiyorum ama kabartma tozu kac gram olacakti bizim bura 1 paket 20gram birde yogurt sivi mi yoksa kati bir yogurtmu olaczak birde kirmizi lahana tursusunu denemek istedim anladim kadariyla kavanozu cok dolduracam lahanayi degilmi cok degisik cevaplarsaniz sevinirim belcikadan sevgilerimle
YanıtlaSilMerhaba,
SilGüzel sözlerin için teşekkür ederim.
Sorularına gelirsek;
Türkiye'de kullandığımız küçük paketlerde ki kabartma tozları 10 gramlık.
3-2-1 poğaça için 30 gram kabartma tozu kullanılmış oluyor.
Kullanacağın yoğurdun katı kıvamda olmasına gerek yok, orta kıvam iyidir.
Lahana turşusunu kurarken kavanozu sıkı sıkı doldurmamızın sebebi, lahanalar sert yapısı yüzünden kavanoza biraz zor sığıyorlar ama sirkeli suyun içinde bekleyip, olgunlaştıkça da kavanozun içinde daha rahat oluyorlar.
Lahana turşusunda dikkat edilecek bir nokta daha var, lahanalar hep sirkeli suyun içinde olmalı, kabarıp suyun yüzeyine çıkarsa susuz kalan bölüm, çürüyüp bozulabiliyor.
Onun için kavanoz ağzına kadar dolmalı, dolmuyorsa lahananın üzerine bir ağırlık koymak gerekir.
Mesela ben turşu kurarken kavanozun üstü boş kalırsa lahananın koçanını yerleştiriyorum.
Şimdiden kolay gelsin.
merhaba muhterem hanim ben zeynep sorumu cevapladiniz icin tesekurler dun 321 pogcayi denedim gercekten superoldu harikasiniz herkese sidettle tavsiye ederim sevgilerimle belcikadan
SilBöyle bir masaya otursa insan ne yiyeceğini şaşırır.Ellerine sağlık
YanıtlaSilçok şık bir sofra
sevgiler
Balparmak tatlısını yıllardır denemek istiyorum ne hikmetse bi sıra gelmiyor. Sen de yaptıysan tamamdır ;)
YanıtlaSilHerşey enfes görünüyor, ellerine emeklerine sağlık canım.