Blogların bu çok popüler böreğini geçen Mart ayında Yeşim (Yetur'la Lezzet Kareleri) yayınlamıştı.
Tarif çok hoşuma gittiği için bende Nisan ayında bir kahvaltıda hazırlamış, resimlerini çekmiştim.
Yapım aşaması için Yeşim'in sayfasına yönlendirmeyi düşündüğüm için resimlerini ayrıca çekmemiştim.
Fakat ne yazık ki Yeşim'in blogu Nisan ayından beri yayın yapmıyor, bloguda kapalı olduğu için, hem daha önce verdiği tariflere ulaşamıyoruz, hemde ondan öğrenip, yaptığımız tarifler için sayfasına link veremiyoruz.
Yemek bloglarının en başarılı isimlerinden birisi olan Yeşim'i gerçekten çok merak ediyorum, İnşallah sağlığı yerindedir.
Bende bir ara böreğin bol resimli yapılış aşamasını çektim, yayınlamak bugünleri buldu.
Daha önce midye böreğin menüsünde yer aldığı kahvaltı masamın resimleri burada, ikindi çayı masasını resimleri burada
"Afiyetle Kalın"
MİDYE BÖREK;
Malzemeler; (12 adet için)
3 adet yufka,
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
İç Malzemesi;
1 kase ufalanmış beyaz peynir,
5-6 dal maydanoz,
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ.
TARİFİ;
Yufkaları tezgahın üzerine serin.
Önce sağdan sola tam ortasından kesin, daha sonra yukarıdan aşağıya yine tam ortasından kesin.
Her bütün yufkadan 4 adet parça çıkacaktır.
Kestiğiniz parçanın üzerine sıvı yağ-süt karışımından sürün.
Yufkayı parmağınızla (sivri ucundan başlayarak) pile yapa yapa yukarıya kadar çekin.
Yukarıya doğru pile yaptığınız yufkanın uçlarını ortada birleştirin.
Uç kısmına hazırladığınız iç malzemesini yerleştirin.
İç malzemesini yerleştirdikten sonra yukarıya doğru sararak böreği hazırlayın.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.
Yumurta-süt-sıvı yağ karışımını iyice çırpın, böreklerin üzerine sürün.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
Canım ellerine sağlık gerçekten harika bir börek
YanıtlaSilYeşimciğime çok ulaşmaya çalıştım ama olmadı inşallah iyidir ve döner sevgiler...
Yeşim hanımı ve blogunu özlüyoruz bizleri duyuyorsa lutfen dönsün.İnsallah saglıgı ve kendisi iyidir.Muhterem hanım boreğiniz harika gözüküyor ellerınıze saglık.Suzan
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık ben süt yerine su koyarak yapıyorum oda çok güzel oluyor.Evet bu arada sevgili yeşimin kulakları çınlasın diyorum. Bu tarifi ilk defa onun postunda görmüştüm sevgiler
YanıtlaSilDeğerli Muhterem hanım,
YanıtlaSilyaptığınız harika bir börek olmuş...
sorduğunuz sorunun cevabı biraz karışık, ama çeşitli nedenlerden dolayı Yeşim Hanım'ın
http://lezzetkareleri.blogspot.com
adresinde sadece davetlilere yayın yaptığını biliyorum.
acizane bilgim bu,
paylaşmak istedim...
Canım ellerine sağlık börek çok güzel görünüyor. Bir hata yüzünden bloggera küstü herhalde Yeşim bir daha dönmedi çok üzdü bizleri..
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok pratik ve görünümü harika bir börek olmuş.
YanıtlaSilNefis, misss gibi kokusu buralara geldi...
ellerine saglik can
YanıtlaSilhafif bir börek oldugu kesin
sevgilerimi dualarimi birakiyorum
Ne güzel Turkiye de taze yufka var buradakiler vakumlu ve güzel değiller. İzine gidince yapıp deniycem eminim tadı çok güzeldir.Ellerine sağlık cnm.
YanıtlaSilSelam ve dua ile...
çok hoş bir şekli var peynirlisini ben de yapmıştım başka lezzetlerle de denemeyi düşünüyorum oohh iyi ki var bu börekler ellerine sağlık : )
YanıtlaSilCanim ellerine emklerine saglik cok güzel degisik ilk firsatda deneyecegim hayirli aksamlar canim öptüm.
YanıtlaSilHarika bir börek elinize sağlık..
YanıtlaSilBu börek yumuşak mi oluyor kuru mu?
YanıtlaSilYufkanın içine yağlı süt, üzerine de yoğurtlu bir sos sürdüğümüz için, yumuşak oluyor.
SilPardon yoğurtlu değil, sütlü sos hazırlanıyor, bu saye de börek kuru olmuyor.
SilKolay gelsin.
Yoğurt yazmıyor malzemelerde?
YanıtlaSilÜzgünüm galiba üstte ki yorumdan kafanız karışmış olmalı, kusura bakmayın dalgınlıkla yanlış yazmışım : ) bu börekte yoğurt yerine süt kullanılıyor.
SilYoğurt pileleri doldurup, kapattığı için süt ile sos hazırlanıyor.
enfes görünüyor. Emeginize saglik.
YanıtlaSil