Tarif, en başarılı ve çalışkan yemek bloglarından birisi olan Cahide'ye ait.
Tatlı da, Cahide'nin tariflerini sık sık uygulayan ablama ait.
Ablacığım bizi misafir ettiği zaman bu güzelim tatlıdan yapmıştı, kayıtsız kalamayıp hemen resmini çektim.
Ellerine sağlık ablacığım, tatlı ve her şey nefisti : )
"Afiyetle Kalın"
İNCİRLİ, MUHALLEBİLİ, KEKLİ, KARAMELLİ TATLI
Malzemeler:
Keki için:
2 adet yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 su bardağı un,
1.5 çay kaşığı kabartma tozu,
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi,
Muhallebisi için:
4 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı un,
4 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı tereyağı,
Tabanı için:
400 gr. kuru incir,
1 çay bardağı ceviz,
Karamelli şerbet için:
1.5 çay bardağı şeker,
1.5 su bardağı su,
Çeyrek limon suyu.
İNCİRLİ, MUHALLEBİLİ, KEKLİ, KARAMELLİ TATLI TARİFİ;
Öncelikle keki hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice
çırpın.
Sütü, yağı ve portakal kabuğunu ekleyin.
En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yağlanıp unlanmış tepsiye dökün. 180 derecede kekinizi
pişirin.
Kek pişerken kuru incirleri küçük doğrayın, cevizi ufalayın.
Pişen keki tepsiden çıkarın, tepsiyi yıkayıp kurulayın.
Yeniden hafifçe yağlayın.
Küçük bir tencerede 1,5 çay bardağı şekeri kısık ateşte
karıştırarak eritin.
Çok yakmanıza gerek yok, şeker eriyince tamamdır.
Üzerine 1,5 su bardağı soğuk suyu yavaşça döküp kaynamaya
bırakın, kaynadıkça şeker eriyecektir.
Limon suyunu ekleyin, cıvık bir şerbet elde edin. Ocağı
kapatın.
Şerbetin içine incirleri atın. 2-3 saniye şerbetin içinde
çevirip kevgirle ayrı bir kaba alın. Cevizlerle karıştırıp tepsinin dibine serin.
Diğer tarafta, yağ haricindeki muhallebi malzemelerini tencereye
alıp karıştırarak muhallebiyi pişirin.
Pişen muhallebiye tereyağı ekleyip 5 dakika kadar mikserle
çırpın.
Bekletmeden incirlerin üzerine döküp yayın.
Önceden pişirdiğiniz keki de muhallebi sıcakken muhallebinin
üzerine kapatın, hafifçe bastırın.
Kekin özellikle orta kısmını kürdanla birçok yerinden delin.
Kalan karamelli şerbeti kekin her yerine gelecek şekilde
dökün.
Kenarlara aksa da önemli değil, kek şerbeti tamamen çekiyor.
Bu şekilde en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.
Servis etmeden önce uygun bir tepsiye ters çevirin, dilimleyip
servis edin.
"Afiyet Olsun"
keki hafif üstü lezzeti bol bir tatlı olmuş elin dert görmesin
YanıtlaSilBu sekil ilk kez görüyorum biz kekin cersine inciri katiyorduk böylede cok güzel olmus afiyetler olsun canim.
YanıtlaSilAblanın senin ellerine sağlık bereketli muhabbetli günler dilerim:)
YanıtlaSilSayfama bıraktığın güzel yoruma çoook teşekkür ederim nice senelere hep beraber:)
Canım ellerine sağlık nefis olmuş Cahide'nin bende bir tarifini denemiştim,bir dilim bana kaldımı?Hayırlı Cumalar,sevgiler...
YanıtlaSilof of of..bu nasıl görüntüdür ya..maharetli ablacığınında ellerine sağlık harika yapmış...:)
YanıtlaSilellerinize sağlık Muhteremcim Cahide arkadaşımızın tarifleri gerçekten harika denemeliyim çok güzel görünüyor sevgilerimle
YanıtlaSil