Nohut-tahin-zeytinyağ-sarımsak-limon suyu-kimyon ve kırmızı biberle hazırlanır.
Bizde çok sık yapılmasa da eşim, kızdırılmış tereyağ ile olanı çok sever.
Humus bu şekilde tüketildiği gibi, ayrıca farklı malzemelerle çeşitlendirilebiliyor.
Mesela üzerine pastırmayı kavurup koyabilirsiniz.
Haşlanmış pancarla birlikte karıştırıp renkli bir humus yapabilirsiniz.
Veya alt tabanına pide yerleştirip, humus paçası yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
HUMUS;
Malzemeler;
2,5 su bardağı nohut,
1 su bardağı tahin,
2 adet limon,
1 diş sarımsak,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay bardağı zeytinyağı,
Tuz.
Üzeri için;
Limon dilimleri,
1-2 kaşık haşlanmış nohut,
5-6 adet ceviz,
Kırmızı pul biber,
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ veya eritilmiş tereyağ.
HUMUS TARİFİ;
Nohutu akşamdan tuzlu ılık suda ıslatın.
Ertesi gün isterseniz normal tencerede, daha çabuk olmasını isterseniz düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan nohutların zarını soyun, süsleme yapmak için 1-2 kaşık ayırın.
Mutfak robotuna zarı soyulmuş nohutu, tahini, limonların suyunu, sarımsağı, kimyonu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin.
Hepsini bir karıştırarak püre haline getirin.
Hazırladığınız püreyi servis tabağına yerleştirin.(ben kaşıkla çiçek şekli vererek yerleştirdim)
Tam orta kısmına limon dilimlerini yerleştirin.
Limonların üzerine haşlanmış nohutları ve onların üzerine de kırmızı biberi serpin.
Cevizleri de üzerine yerleştirdikten sonra üzerine zeytinyağ gezdirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
harika olmuş sunumda öyle elin dert görmesin canım
YanıtlaSilçok severim ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
ellerine sağlık, epeydir yememiş bir seveni olarak görüntü çok hoşuma gitti:)
YanıtlaSilÇok severim..Nefis görünüyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSilhatay mutfağı hatayda yediğim yemekler aklıma geldi
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
Hiç yemedim ama merakta etmiyor değilim, ellerine sağlık muhteremcigim.
YanıtlaSilSevgiler.