18 Temmuz 2013 Perşembe

VİŞNELİ MUFFİN

Muhterem'le Afiyetle
Ramazan'dan önce ki son Cuma semt pazarıma gittim, vişne mevsimi gelmiş tezgahlar şenlenmişti.
Hemen 2 kilo vişne aldım.
Ertesi gün vişne ile ilgilenmeye sabahtan başladım.
Önce çok vaktimi alsa da çekirdeklerini çıkarıp, vişne reçeli yaptım.
Taze asma yaprağından yaprak sarmıştım vişne ile onu da pişirdim.
Ayırdığım vişnenin birazı ile de vişneli muffin  yaptım.
Bol vişneli bir gün oldu, reçeli kavanozlayıp kaldırdım, sarma o gün bitti : )
Muffinler çayımızın yanına eşlik etti.
Tam vişne zamanı iken önümüzde ki günlerde bol bol  vişneli tarifler yayınlarsam hiç şaşırmayın.
Bu arada;
Muffini hazırlarken vişneleri una bulayıp hamurunun içine attım, eğer kekin üzerine yerleştirirseniz vişneleriniz hamurun içinde kalmaz yüzeyinde görünür.
Benimkilerin yüzeyinde kullandığım pembe damla çikolatalar görünüyor.
"Afiyetle Kalın"


14 Temmuz 2013 Pazar

ERİKLİ YAPRAK SARMA

zeytinyağlı yaprak sarma
Erik ve taze asma yaprağı tamamen tezgahlardan kalkmadan erikli yaprak sarma tarifi vereyim.
Taze asma yaprağı hafif ekşimsi tadı ile ekşi bir meyve olan erikle birleşince kimbilir nasıl bir tat ortaya çıkıyordur diye düşünerek bu tarifi uzun zamandır denemek istiyordum.
Erikler tezgahlarda görülmeye başlayınca da tarifi hemen uygulamaya geçtim.
Yaprakları haşlarken ortaya çıkan koku bile beni mest etti.
Bu tarz ekşimsi tatları seviyorsanız mutlaka deneyin.
Ben çok sevdiğim için geçen hafta da vişne mevsimi başlar başlamaz "vişneli yaprak sarma" yaptım.
Vişneli yaprak sarmanın tarifi BURADA
"Afiyetle Kalın"
 
ekşi yaprak sarma
ERİKLİ YAPRAK SARMA;
Malzemeler;
Yarım kilo taze asma (üzüm) yaprağı,
Yarım kilo yeşil erik,
1 adet limon,
İç malzemesi: 
2 su bardağı pirinç,
2 adet orta boy soğan,
Yarım demet dereotu,
Yarım demet maydanoz,
2 yemek kaşığı kuru nane,
Yarım çay bardağı kuşüzümü,
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık,
1 yemek kaşığı dolma baharatı,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz.
Pişirmek için;
1 çay bardağı zeytinyağ,
Tuz.


TARİFİ;
Taze asma yapraklarını yıkayıp, hafif haşlayın.
Soğanları ince ince doğrayın, zeytinyağında biraz pişirin.
Pirinci ayıklayıp yıkayın, tencereye ilave edin.
5-10 dakika pirinçleri kavurun.
Bütün baharatları, kuş üzümünü, dolmalık fıstığı ve tuzunu ilave edin.
Dereotu ve maydanozu ince ince doğrayıp ekleyin.
İyice karıştırarak ocağı kapatın.

Hazırladığınız iç malzemesi ile asma yapraklarını sarın.
Tencerenin en altına erik yerleştirin.
Üzerine sardığınız yaprakları dizin.

En üstüne de erikleri yerleştirin.
İsterseniz erikleri keserek yerleştirebilirsiniz.
Zeytinyağı, tuz ve yarım limonun suyunu üzerine serpin.
2-3 su bardağı sıcak su ilave edin.
Eriklerin üzerine ısıya dayanıklı bir tabak yerleştirin, kapağını kapatın.
Ocağın ısısını en düşük ayara getirin.
Ağır ağır pişirin.

Pişen yaprak sarmasının üzerinde ki tabağı kaldırın.
Bu şekilde biraz soğuttuktan sonra sarmaları ve erikleri servis tabağına dizin.
Limon dilimleri eşliğinde servis yapın.

 "Afiyet Olsun"

10 Temmuz 2013 Çarşamba

2013 İSMEK FESHANE SERGİSİ-YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

 
Her yıl Haziran ayında İsmek Feshane Sergisini ziyaret ediyorum.
Çektiğim resimleri, sergi resimlerini yayınlamak için açtığım sergi blogumdan paylaşıyorum ama aşçılık ve yemek branşı söz konusu olunca aynı resimleri yemek blogumda da paylaşıyorum.

Yiyecek-İçecek Hizmetleri bölümünde bu yıl bol bol pasta, muffin ve tatlı sunumları vardı.
Her yıl yiyecek içecek hizmetleri ya da aşçılık bölümüne ait stantta çeşit çeşit yemek sunumları yapılırdı, bu yıl inanılmaz güzellikte ve profesyonellikte pastalar sergileniyordu. 
Kendimi pasta fuarında geziyormuş gibi hissettim.
2013 İsmek Feshane Sergisi "Yiyecek İçecek Hizmetleri" branşına ait resimlerle sizi başbaşa bırakıyorum.