Kırmızı pancar kış aylarında tezgahlarda boy gösterir ama çok tüketilen bir sebze olmadığı için her tezgahta da bulunmaz.
Ben mümkün oldukça pancar almaya ve bir şeyler yapmaya çalışırım, hiç bir şey yapmasam da salatalara turp ve havuç gibi rendeliyorum.
Salataya rendelediğiniz zaman yoğun rengi ile salatada bulunan bütün sebzeler bir anda pancarın o tatlı koyu pembe rengine bürünüyor.
Bugün tarifini verdiğim yoğurtlu pancar salatası "pembe sultan" diye de bilinir.
Orjinalinde haşlanarak rendelenir ama ben çiğden yaparım, sertliğini almak içinde servisten 2-3 saat önce rendeleyip, tuz ve zeytinyağı ile karıştırıp bekletirim.
Tuz ve zeytinyağında beklediği için biraz daha yumuşar, servise yakın yoğurdunu eklerim.
Haşladığınız zaman az da olsa rengini kaybeder ama çiğken rengi çok canlıdır.
Daha önce yayınladığım pancar tariflerim
burada.
"Afiyetle Kalın"
YOĞURTLU KIRMIZI PANCAR SALATASI;
Malzemeler;
3 adet orta boy kırmızı pancar,
2 su bardağı yoğurt,
1 diş sarımsak,
Zeytinyağı ve tuz.
TARİFİ;
Pancarları çiğ olarak tüketecekseniz önce iyice yıkayın, kabuklarını soyup rendeleyin.
Yumuşaması için servisten 2-3 saat önce tuzunu ve zeytinyağını ilave edin.
Haşlanmış olarak kullanmak isterseniz pancarı yıkadıktan sonra haşlayın, kabuklarını soyup rendeleyin.
1 diş sarımsak ile tatlandırdığınız yoğurdu salataya ilave edin.
Not;
Sulanmaması için yoğurdunu servise yakın ekleyin.
Hepsini bir karıştırıp, servis tabağına yerleştirin.
"Afiyet olsun"