8 Şubat 2014 Cumartesi

ALIÇ MARMELATI

hawthorn berry marmalade
Alıç marmelatı ile ilk defa geçen yıl Mayıs ayında Feshane'de düzenlenen Kastamonu günlerinde karşılaştım.
Tadını merak edip az miktarda almıştım, evde tadına bakıp çok beğenince "keşke daha fazla alsaydım" diye hayıflandım.
Alıç marmelatının tadı o kadar hoşuma gitti ki sonbaharda pazarda alıç görür görmez alıp, evde kendim marmelat hazırladım.
Tarif olarak kızılcık marmelatı tarifimi kullandım, kendi yaptığım marmelatın tadını da çok beğendik fakat alıçın içinde ki mini mini çekirdekleri çıkarmak o kadar çok uğraştırdı ki bir daha yaparmıyım bilmem : )
Fakat şundan eminim bu sene Feshane'de ki Kastamonu günlerinden daha çok alıç marmelatı alacağım.
Festivalden aldığım marmelatla hazırladığım kahvaltı masası  👉burada
Kendi hazırladığım marmelatın mönüsünde yer aldığı kahvaltı masası 👉burada
"Afiyetle Kalın"

5 Şubat 2014 Çarşamba

ETİMEKLİ PRATİK PROFİTEROL

 pratik profiterol
Geçtiğimiz günlerde kahvaltıya gelen misafirlerime etimekli pratik profiterol yaptım.
Misafir için hazırlık yaptığım zaman tatlı ve kurabiye işini akşamdan hazırlamaya çalışırım ama o gün 1 gün öncesinde de misafirim olduğu için akşamdan bir şeyler hazırlamaya fırsatım olmadı.
Sabah hazırlayacağım tatlının çeşidi zaman kısıtlı olduğu için çok mühimdi.
Şerbetli ile uğraşacak vaktim yoktu, tepside sütlü tatlı yapsam kıvamını bulup dağılmadan kesecek kadar  dolapta duramayacaktı.
Son anda aklıma Disal'de gördüğüm etimekle yapılan bu pratik tatlı geldi.
Tepside değilde kupta kişiye özel hazırlayarak keserken yayılma ihtimalini de ortadan kaldırmış oldum.
Birde etimeklerin yumuşaması için vaktim yoktu, şekerli su hazırlayıp içine batırarak kuplara paylaştırdım.
Vakit sıkıntınız varsa bu tatlıyı kesinlikle öneririm, benim çok işime yaradı : )
Bu tatlının mönüsünde yer aldığı masanın resimlerini buradan görebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

muhteremle afiyetle
ETİMEKLİ PRATİK PROFİTEROL;
Malzemeler;
1 paket tuzsuz etimek,
Etimeği ıslatmak için;
3 yemek kaşığı toz şeker,
1 su bardağı su,
Muhallebisi için;
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 poşet krem şanti,
Şantiyi çırpmak için 1 su bardağı soğuk süt,
Üzeri için;
2,5 su bardağı süt,
1 paket çikolatalı sos,
Hindistan cevizi.

muhteremle afiyetle
ETİMEKLİ PRATİK PROFİTEROL TARİFİ;
Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın.
Muhallebi malzemelerini sürekli karıştırarak pişirin.
Piştikten sonra karıştıra karıştıra hem muhallebinin biraz soğumasını hemde kabuk bağlamamasını sağlayın.
Muhallebi biraz soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip, iyice karıştırın.
Kupların dibine 1-2 kaşık muhallebi koyun.
Toz şekeri suda karıştırarak eritin.
Hazırladığınız şekerli suda ıslattığınız etimeklerden ikisini parçalayarak muhallebinin üzerine ilave edin.
Tekrar üzerini muhallebi ile kaplayın.
Tüm kupları bu şekilde hazırlayın.
Not;
Kuplarınız çok derin değilse bu ölçülerle 6 adet tatlı çıkıyor.
Çikolatalı sosu sütle pişirin, tatlıların üzerine sosu paylaştırın.
Biraz soğuyup, üzeri kabuk bağladığında 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi serpin.
Soğuk olarak servis yapın.

Turkish Coffee
 "Afiyet Olsun"


4 Şubat 2014 Salı

KAHVALTI MASASI-36

Sömestr tatili ile aranız nasıl?
Pek çok aile okulların tatil olması ile birlikte tatile çıktı yada farklı şehirlerde oturan ailelerinin yanına gitti.
Bizim kışın tatile gitmek gibi bir alışkanlığımız olmadığı için buralardayız.
Tatil benim için misafir açısından bereketli geçiyor.
Başta kahvaltı olmak üzere misafirlerim oldu.
Bu masa dışında yayınlanmayı bekleyen 2 kahvaltı, 1 çay masası sırada bekliyor :)
Bu masa da eşimin aile büyüklerini ağırladım.

kahvalti

kahvalti
KAHVALTI MASASI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.

tepsi böreği


kırmızı pancar

pazi sarmasi

pratik tiramisu

Turkish Coffee
 Türk Kahvesi ve Tiramisu

"Afiyetle Kalın"