12 Temmuz 2014 Cumartesi

KATIKLI DOLMA

dilimli kabak dolması
Katıklı dolma, kabağın 2 parmak genişliğinde dilimlenip, içinin kıymalı-ince bulgurlu ve reyhanlı bir iç malzemesi ile doldurulması ve yoğurtlu bir sos ile sunulması ile hazırlanan nefis bir dolma.
Yaz aylarına, özellikle iftar masalarına çok yakışan bir tarif.
Mönüsünde "Katıklı Dolma" olan iftar masasına ait resimler 👉BURADA
Kabak ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"


9 Temmuz 2014 Çarşamba

YULAFLI TAVUK BAGET

Bugün size pratik bir tavuk tarifi vereceğim.
Bu tarifi ince dilimler halinde ki tavuk göğsü veya tavuk kanatları veya tavuk baget ile hazırlayabilirsiniz.
Ben baget kullandım, fırın poşetine yerleştirip, fırında pişirdim.
Fırın poşetinde güzel pişti ama çıtır değil, daha yumuşak oldu.
İsterseniz yulaflı karışıma buladıktan sonra yağda kızartıp, daha çıtır tavuk parçaları elde edebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


5 Temmuz 2014 Cumartesi

KİLİS TAVA (TEPSİ KÖFTESİ)

tepsi köftesi
Ramazan ayında misafir ağırlamalar çoğaldığı için ana yemek tarifleri daha çok lazım oluyor.
Bugün tarifini vereceğim Kilis tava, nam-ı diğer tepsi kebabı iftar misafirleriniz  için hem lezzetli, hemde pratik bir tarif.
Pratikliği köfteye şekil vermeden tepsiye yerleştirilmesinden geliyor.
El işçiliği olmadığı için çabucak hazırlanıyor.
Yağda kızartma olmadığı içinde sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz.
Köfte ile hazırladığım diğer tariflerim burada
"Afiyetle Kalın"

tepsi köftesi
KİLİS TAVA (TEPSİ KÖFTESİ);
Malzemeler; (26 santimlik yuvarlak tepsi için)
Köfte için;
750 gram köftelik kıyma,
1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş),
3 diş sarımsak (havanda dövülmüş),
6-7 dal maydanoz (incecik kıyılmış),
Tuz, kimyon, karabiber, kırmızı pul biber,
2 yemek kaşığı zeytinyağı.
Üzeri için;
6-7 adet domates (ben cherry domates kullandım)
5-6 adet ince sivri biber,
1 adet kırmızı sivri biber,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ,
1 su bardağı su.

KİLİS TAVA TARİFİ;
Köftelik malzemeleri karıştırarak iyice yoğurun.
Yuvarlak bir fırın tepsisini (ben 26 santimlik bir tepsi kullandım) yağlayın.

muhteremle afiyetle Hazırladığınız köfteyi içine döşeyin.
Kiraz domatesleri, sivri biberleri yıkayın.
Domatesleri ikiye bölün tepside ki köftenin üzerine dizin.
Domateslerin arasına ortadan keserek sivri biberleri yerleştirin.

köfte
1 su bardağı suya, 1 yemek kaşığı salça, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ ve az tuz ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız bu salçalı sosu tepsiye dökün.

Köfte pişinceye kadar sebzelerin yanmaması için tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin.
Sebzelerin kızarmasını isterseniz pişmesine 10 dakika kala üzerinde ki alüminyum folyoyu açabilirsiniz.

tepside köfte
Pişen köfteyi dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"