5 Kasım 2014 Çarşamba

AKŞAM YEMEĞİ-3

Kısa bir aradan sonra merhaba : )
Bu aralar bloglarımdan biraz uzak kaldım, İnşaallah bundan sonra daha sık güncellemeler yapacağım.
Bugünkü resimlerim akşam yemeği resimleri ve mönüsünden oluşuyor.
Bu masayı bizim için çok önemli ve özel bir aile için geçen hafta hazırladım.


AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.

Masadakiler;

Kış Salatası (Kıvırcık-Havuç-Turp)


Yemek Mönüsü;

Mercimek Çorbası

 
 
Tatlı olarak; Küp Kek Pastası
 
 
"Afiyetle Kalın"


20 Ekim 2014 Pazartesi

PATATES SALATALARI TARİFLERİ

patates tarifi
Yaz bitti, tatil bitti, herkes evine döndü.
Şimdi gelsin akraba günleri, altın günleri, haftalık oturmalar, misafir ağırlamalar : )
Bu tarz öğleden sonra oturmaları için menülerde değişik tariflere yer vermek istiyoruz.
Tatlı-tuzlu hamur işleri ve salatalar bu misafirliklerin vazgeçilmezleri.
Patates ise bu günlerde yapılan salataların vazgeçilmez sebzesi.
Kolaylıkla püre yapıldığı için şekilden şekile girebiliyor.
Bu sebeple patates ile yapılan salataları bir dosya halinde hazırlayarak bir arada yer vermeye karar verdim.
Bu yazıda daha önce tarifini verdiğim patates ile hazırlanan salataları görebilirsiniz.
Başka bir günde patates ile hazırlanan yemeklere ve tariflere yer verip, bir dosya da onun için hazırlayacağım.
"Afiyetle Kalın"

14 Ekim 2014 Salı

KURU BÖRÜLCE SALATASI

börülce
Havalar soğumaya başladığı zaman daha sık bakliyat pişirmeye başlarız.
Bakliyat olarak kuru fasulye, nohut, barbunya gibi klasik bakliyatların yanı sıra maş fasulyesi ve kuru börülce de pişirebilirsiniz.
Kuru börülce ile daha önce çorba tarifi vermiştim, bu sefer salatasının tarifini veriyorum.
Kuru börülce karnında ki minik siyah benek ile salatalara çok yakışan bir bakliyat.
"Afiyetle Kalın"

KURU BÖRÜLCE SALATASI;
Malzemeler;
2 su bardağı haşlanmış kuru börülce,
1 büyük çay bardağı haşlanmış mısır,
1 adet kırmızı biber, (kırmızı biber turşusu da olabilir)
2 adet taze soğan,
3-4 adet kornişon turşu,
1 çay bardağı küp doğranmış havuç turşusu,
6-7 adet dilimlenmiş kırmızı biberli yeşil zeytin,
4-5 dal maydanoz,
Sosu için;
1 yemek kaşığı nar ekşisi,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz.

KURU BÖRÜLCE SALATASI TARİFİ;
Kuru börülceyi tuz serptiğiniz ılık suda ıslatın.
En az  4-5 saat ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün.
Haşlanmış börülceye, mısırı, küp küp doğradığınız  kırmızı biberi, kornişon ve havuç turşusunu ekleyin.
Taze soğanı ve maydanozu yıkayın, incecik doğrayıp ekleyin.
Kırmızı biberli yeşil zeytini dilimleyerek ekleyin.
Bütün malzemeyi iyice harmanlayıp, karışmasını sağlayın.
Sos malzemelerini de ekleyip, karıştırın.
Hazırladığınız salatayı servis tabağına yerleştirip, ılık veya soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"