Havalar soğumaya başladığı zaman daha sık bakliyat pişirmeye başlarız.
Bakliyat olarak kuru fasulye, nohut, barbunya gibi klasik bakliyatların yanı sıra
maş fasulyesi ve
kuru börülce de pişirebilirsiniz.
Kuru börülce ile daha önce çorba tarifi vermiştim, bu sefer salatasının tarifini veriyorum.
Kuru börülce karnında ki minik siyah benek ile salatalara çok yakışan bir bakliyat.
"Afiyetle Kalın"
KURU BÖRÜLCE SALATASI;
Malzemeler;
2 su bardağı haşlanmış kuru börülce,
1 büyük çay bardağı haşlanmış mısır,
1 adet kırmızı biber, (kırmızı biber turşusu da olabilir)
2
adet taze soğan,
3-4 adet kornişon turşu,
1 çay bardağı küp doğranmış havuç turşusu,
6-7 adet dilimlenmiş kırmızı biberli yeşil zeytin,
4-5 dal maydanoz,
Sosu için;1 yemek kaşığı nar ekşisi,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz.
KURU BÖRÜLCE SALATASI TARİFİ;
Kuru börülceyi tuz serptiğiniz ılık suda ıslatın.
En az 4-5 saat ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün.
Haşlanmış börülceye, mısırı, küp küp doğradığınız kırmızı biberi, kornişon ve havuç turşusunu ekleyin.
Taze soğanı ve maydanozu yıkayın, incecik doğrayıp ekleyin.
Kırmızı biberli yeşil zeytini dilimleyerek ekleyin.
Bütün malzemeyi iyice harmanlayıp, karışmasını sağlayın.
Sos malzemelerini de ekleyip, karıştırın.
Hazırladığınız salatayı servis tabağına yerleştirip, ılık veya soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"