Kıbrıs köftesi, bildiğiniz köfte malzemelerinin içine patates rendesi eklenerek hazırlanıyor.
Kıyma fiyatlarının alıp başını gittiği bugünlerde kıymaya patates rendesi ekleyerek hem farklı bir tat yakalayabilirsiniz, hemde patates sayesinde köfteye biraz daha hacim kazandırarak daha fazla köfte elde edebilirsiniz.
Ben biraz renk vermesi için küçük bir havuç da rendeledim.
Diğer köfteli tariflerimi görmek için, bakınız; Köfteli Tarifler
"Afiyetle Kalın"
KIBRIS KÖFTESİ;
Malzemeler;
500 gram kıyma,
1 paket etimek,
1 adet kuru soğan,
1 adet yumurta,
1 adet orta boy patates,
1 adet küçük boy havuç,
5-6 dal maydanoz,
Tuz, zeytinyağı, karabiber, kimyon.
KIBRIS KÖFTESİ TARİFİ;
Klasik köfte malzemeleri olan kıyma, yumurta, rondoda ufalanmış etimek, rendelenmiş soğan, ince ince kıyılmış maydanoz yapraklarını, tuz, damak tadınıza uygun baharatlarla (karabiber, kimyon, kırmızı pul biber gibi) ve 1 çay bardağı su ile yoğurun.
Patatesin kabuğunu soyun, yıkayın ve köftenin içine rendeleyin.
Havucun dışını kazıyıp yıkayın ve köftenin içine rendeleyin.
Bütün malzemeleri yoğurup, köfte hamurunu hazırlayın.
Köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, yağladığınız elinizle köfte şekli verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz yada yağladığınız fırın tepsisine hazırladığınız köfteleri dizin.
Önceden ısıttığınız, orta hararette ki fırında köfteleri pişirin.
Not;
İsterseniz köftelerinizi ızgarada pişirebilirsiniz.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
"Afiyet Olsun"