17 Kasım 2014 Pazartesi

KIBRIS KÖFTESİ

Kıbrıs köftesini daha önce duydunuz mu?
Kıbrıs köftesi, bildiğiniz köfte malzemelerinin içine patates rendesi eklenerek hazırlanıyor.
Kıyma fiyatlarının alıp başını gittiği bugünlerde kıymaya patates rendesi ekleyerek hem farklı bir tat yakalayabilirsiniz, hemde patates sayesinde köfteye biraz daha hacim kazandırarak daha fazla köfte elde edebilirsiniz.
Ben biraz renk vermesi için küçük bir havuç da rendeledim.
Diğer köfteli tariflerimi görmek için, bakınız; Köfteli Tarifler
"Afiyetle Kalın"

muhteremle afiyetle
KIBRIS KÖFTESİ;
Malzemeler;
500 gram kıyma,
1 paket etimek,
1 adet kuru soğan,
1 adet yumurta,
1 adet orta boy patates,
1 adet küçük boy havuç,
5-6 dal maydanoz,
Tuz, zeytinyağı, karabiber, kimyon.

tarifi
KIBRIS KÖFTESİ TARİFİ;
Klasik köfte malzemeleri olan kıyma, yumurta, rondoda ufalanmış etimek, rendelenmiş soğan, ince ince kıyılmış maydanoz yapraklarını, tuz, damak tadınıza uygun baharatlarla (karabiber, kimyon, kırmızı pul biber gibi) ve 1 çay bardağı su ile yoğurun.
Patatesin kabuğunu soyun, yıkayın ve köftenin içine rendeleyin.
Havucun dışını kazıyıp yıkayın ve köftenin içine rendeleyin.
Bütün malzemeleri yoğurup, köfte hamurunu hazırlayın.
Köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, yağladığınız elinizle köfte şekli verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz yada yağladığınız fırın tepsisine hazırladığınız köfteleri dizin.
Önceden ısıttığınız, orta hararette ki fırında köfteleri pişirin.
Not;
İsterseniz köftelerinizi ızgarada pişirebilirsiniz.

kıbrıs köftesi nasıl yapılır?
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

13 Kasım 2014 Perşembe

KAHVALTI MASASI-42

Bugün Ekim ayında eşimin kızkardeşi, abisi ve aileleri için hazırladığım kahvaltı masasının resimlerini yayınlamak istiyorum.
Görümcem Kastamonu'nun şirin sahil kasabası olan  Abana'da  oturuyor.
O günlerde büyük oğlu için kız isteme ve söz merasimi için İstanbul'a geldiler.
Ailemiz için çok güzel, heyecanlı 3 gün geçirdik.
Hafta sonu bizde kahvaltıda bir araya geldik.

KAHVALTI MASASI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.





Domates Salatası

 Tatlı olarak; Haşhaşlı Revani

"Afiyetle Kalın"

10 Kasım 2014 Pazartesi

İNCİR BONBONLU MUHALLEBİ

Geçen ay taze incirle hazırladığım bonbon tarifi vermiş, muhallebi ile hazırladığım tarifi daha sonra vereceğimden bahsetmiştim.
Bugünkü tarifimiz, hazırladığımız bonbonları muhallebi içinde sunmaktan oluşuyor.
Bu tarif elmalı bonbonlarla hazırladığımız yalancı profiterole çok benzeyen bir tarif.
Bugünlerde taze incir kalmadı fakat bonbonlar için ıslatarak yumuşattığınız kuru incir kullanabilirsiniz.
Ben muhallebiyi kendim hazırladım fakat hazır puding kullanılabilir.
Resimleri Eylül sonunda köyden dönmeden önce çekmiştim, ormanlardaki sonbahar etkileri resimde belli oluyor.
Afiyetle Kalın"