Kışın bizim evin meyveleri arasında mandalina mutlaka yer alır.
Geçenlerde eşim biraz fazla! (4 kilo) mandalina almış, gelmiş.
Bu kadar çok mandalinayı yemeye kalksak biz bitiremeden bozulmaya başlayacaklardı.
Bende yiyeceğimiz kadarını ayırdıktan sonra, 1 kilosu ile reçel yaptım.
2 kilosunun suyunu sıktıktan sonra derin dondurucuya kaldırdım.
Daha sonra halis muhlis saf mandalina suyu ile pelte hazırladım.
Bu pelteyi muhallebi ile birlikte sunarak kuplar hazırladım.
Bir de mandalina peltesi kullanarak tart kek hazırladım.
Mandalinayı hiç ziyan etmeden değerlendirmiş oldum.
Mandalina reçelinin tarifi burada
Mandalinalı tart kekin tarifi burada
"Afiyetle Kalın"
MANDALİNA PELTELİ KUP;
Malzemeler; (5 adet kup için)
1 litre süt,
3 yemek kaşığı mısır nişastası,
2 çay bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
100 gram labne peyniri,
Mandalinalı Pelte için;
2 su bardağı mandalina suyu,
Yarım çay bardağı su,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı toz şeker,
Üzerini süslemek için;
Mandalina dilimleri,
Nane yaprakları veya ceviz içi, antep fıstığı gibi kuru yemişler.
MANDALİNA PELTELİ KUP TARİFİ;
Muhallebiyi pişirmek için;
Sütü ve diğer malzemeleri (vanilya ve labne peyniri hariç) tencerede iyice karıştırın.
Dibini tutmaması için düşük ısıda ki ocakta koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin.
Pişen muhallebiye vanilya ve labne peynirini ekleyip, mikserle iyice çırpın.
Hazırladığınız muhallebiyi kuplara yada kaselere paylaştırın.
Not;
Mandalina peltesinin üzerini dolduracağı bölüm için kupları tamamen değil 1 parmak eksik doldurun.
Muhallebinin soğuyup, üzerinin kabuk tutması için 10 dakika bekletin.
Mandalinalı pelteyi pişirmek için;
2 su bardağı mandalina suyunu, yarım bardak su, nişasta ve şeker ile karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Soğuyan muhallebinin üzerine kaşıkla mandalina peltesinden 1-2 kaşık döküp, üzerini düzleştirin.
Servis yaparken üzerini mandalina dilimi veya kuruyemişle süsleyin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"