2 Haziran 2015 Salı

ÇAY MASASI-26

çay daveti menüsü
Bugün 2 ay önce! hazırladığım bir çay masasını paylaşmak istiyorum.
Yayınlanması için epey arşivimde kalmış :)
Bu masanın özel konuğu bir kaç gün sonra Umre'ye gidecekti.
Gitmeden önce bir arada güzel bir gün geçirmiş olduk.
Menüyü hazırlarken 5 çeşidi geçmemeye çalıştım.
Çok kalabalık olduğumuz zaman çeşit sayısının fazla olması kurtarıcı olabiliyor ama özellikle misafir sayısı az olduğu zaman çok çeşide bence hiç gerek yok.
Bu masanın menüsünde börek, 2 salata çeşidi, kurabiye ve tatlı var.
Bir çay masasında olması gereken bütün çeşitleri içeriyor.


1 Haziran 2015 Pazartesi

BERAT KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!

berat
Mübarek Berat Kandilimiz kutlu olsun!

Beraat gecesinde okunacak en değerli dua “Allahümme inneke afüvvun kerîmün tühibbu’l-affe fa’fuannî” yani, “Allahım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizi affet!” duasıdır.

"Afiyetle Kalın"
 

28 Mayıs 2015 Perşembe

KARABAŞ OTU ÇAYI

lavande tea
Karabaş otu genellikle baharatçılarda kurutulmuş poşetlenmiş olarak satılır.
Rengi kurutmanın etkisi ile kahverengiye dönmüştür.
Tazesi ise lila-mor karışımı çok güzel bir renge sahiptir.
Hiç bir şey yapmasanız bile vazoya yerleştirdiğiniz çiçeklerini seyretmek bile sizi sakinleştirebilir.
Mor çiçekleri ile çok güzel görünen Karabaş otunu pazarda taze olarak bulunca hemen 1 demet aldım.
Çayını hazırlarken taze Karabaş otu kullandığım için inanılmaz bir renk cümbüşü yaşadım.
Mesela otun tepe kısımlarını bardağa koyup üzerine kaynar su döktüğüm anda tohumları suya masmavi bir renk bıraktı. (bu aşamaları aşağıda ki resimlerde görebilirsiniz)
Üzerine limon sıktığım anda da rengi bir anda çok hoş bir lilaya dönüştü.
Sadece bu aşamaları seyretmek bile insanı sakinleştiriyor : )
Karabaş otu ile sadece çay yapıldığını zannediyordum, meğer reçeli de yapılıyormuş.
Demetin geri kalanları ile reçelini de yaptım, tarifi BURADA
"Afiyetle Kalın"