Minicik bir aradan sonra merhaba!
Aslında sadece 1 haftalık bir ara verdim.
Fakat o 1 hafta benim için çok koşuşturmalı geçti.
Geçen Pazar yeğenimizin düğünü vardı, bu vesile ile memlekete gittik.
2 gün Kastamonu'da oğlumuzda, 4 gün köyde ki evimizde kaldık, düğüne katılıp geri geldik.
Sadece 4 gün köydeki evimizde kaldığımız için, tadını çıkaramadan döndüğümüz için üzgünüm.
Aşırı bir örümcek ağı oluştuğu için 2 gün evi temizledim, 2 günde kaldık, vaktimiz olmadığı için mecburen bırakıp geldik😔
17 Ağustos 2016 Çarşamba
8 Ağustos 2016 Pazartesi
LİMONATA BUZ
Limonatanızı nasıl alır sınız?
Buz gibi soğuk mu? yoksa buz halinde mi?
Geçenlerde meyveli dondurma yapmıştım, dondurma kalıpları boşalınca yerlerine kaldırmadan önce, daha önce Pinterest de gördüğüm limonatanın dondurma kalıplarında dondurulması ile hazırlanan "limonade ice pops" yapmaya karar verdim.
Kalıpları limonata ile doldurdum, içlerine de incecik yarım limon dilimi attım.
Derin dondurucuda 5 saat kadar beklettim.
Bence harika, serinletici bir yaz seçeneği oldu.
Tadı elbette dondurma gibi krema kıvamında değil, meybuz gibi buzlu oluyor.
Ama limonun ve buzun etkisi ile çok ferah, serinletici bir limonatalı buz oluyor.
Buz gibi soğuk mu? yoksa buz halinde mi?
Geçenlerde meyveli dondurma yapmıştım, dondurma kalıpları boşalınca yerlerine kaldırmadan önce, daha önce Pinterest de gördüğüm limonatanın dondurma kalıplarında dondurulması ile hazırlanan "limonade ice pops" yapmaya karar verdim.
Kalıpları limonata ile doldurdum, içlerine de incecik yarım limon dilimi attım.
Derin dondurucuda 5 saat kadar beklettim.
Bence harika, serinletici bir yaz seçeneği oldu.
Tadı elbette dondurma gibi krema kıvamında değil, meybuz gibi buzlu oluyor.
Ama limonun ve buzun etkisi ile çok ferah, serinletici bir limonatalı buz oluyor.
3 Ağustos 2016 Çarşamba
KUZU KULAĞI OTU CACIĞI
Kuzu kulağı ekşimsi tadı ile özellikle bu sıcak günlerde çok rahat tüketilen, salatalara çok yakışan bir ot.
Salatalarınıza yaprak olarak ekleyebileceğiniz gibi şehriyeli ve peynirli salatasını da yapabilirsiniz.
Kuzu kulağı bizim evde hep salata olarak kullanılır ama yurt dışında özellikle et ve balık soslarında kullanıldığını ve çorbasının da çok güzel olduğunu duydum, bir gün mutlaka çorbasını da deneyeceğim.
Eskiden pazarlara kuzu kulağı pek gelmezdi, şimdi hemen hemen her semt pazarında kuzu kulağı otunu bulmak mümkün.
Kuzu kulağını, yıllar önce ehliyet almak için gittiğim sürücü kursunun direksiyon derslerini verdiği Sazlıbosna da görmüştüm.
Bu arada;Sazlıbosna, Arnavutköy bölgesinde yer alan uçsuz bucaksız tarlaları, arazileri ve Sazlıdere barajının olduğu bir yer.
Avrupa yakasında ki pek çok sürücü kursu şehir içinde geniş bir alan bulunmadığı için orada ki geniş arazilerden yer alıp, kursiyerlerin direksiyon eğitimleri için pist hazırlıyor.
Yani 2003 yılında öyleydi, şimdi değişiklik var mı? halen orada kursların pistleri duruyor mu? bilmiyorum.
Son yıllarda Arnavutköy ve civarı 3. köprü ve 3. havaalanı inşaatı sebebi ile çok değerlendi, arazilerin büyük çoğunluğu imar için kullanılmış olabilir.
Gezi sayfam için Sazlıbosna ve Arnavutköy ile ilgili yazı hazırlamıştım, yazıya BURADAN ulaşabilirsiniz.
Neyse konumuza dönelim :)
Arazi çok büyüktü, Mayıs ayı olduğu için her yer yemyeşildi ve çevrede çok çeşitli otlar büyümüştü.
Direksiyon hocamız bütün kursiyerlere otu göstererek "bu ot kuzu kulağı otu, ekşimsi tadı ile çok güzeldir, karaciğeri temizlediği için akşamcılar çok tüketir" demişti.
"Afiyetle Kalın"
KUZU KULAĞI OTU CACIĞI;
Malzemeler;
1 demet kuzu kulağı otu,
2 adet küçük boy salatalık,
3-4 dal dereotu,
1 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
Tuz, kırmızı pul biber, zeytinyağ.
KUZU KULAĞI OTU CACIĞI TARİFİ;
Kuzu kulağını yıkayıp, iyice süzdürün, sapları dahil ince ince doğrayın.
Salatalıkları yıkayın, kabuklarını soymadan dörde bölüp ince ince dilimleyin.
Yoğurt, dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip, karıştırın.
Hazırladığınız malzemeyi servis tabağına yerleştirin.
Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve kırmızı pul biber serpin.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)