23 Aralık 2016 Cuma

LAHMACUN BÖREĞİ

muhteremle afiyetle
Lahmacun böreği tarifini aylar önce Sevde Kasaboğlu'nun İnstagram hesabında görmüş ve kaydetmiştim.
Geçen haftaya  kadar böreği deneme fırsatım olmadı.
Geçen hafta çay misafirlerim için mönü oluştururken lahmacun böreği yapmaya karar verdim.
Misafirden 2 gün önce misafirin geldiği gün bir aksilikle karşılaşmamak için, böreği denemek ve püf noktalarını anlamak için ilk kez pişirdim.
Blogda yayınlamak için rahat rahat yapım aşamalarının resimlerini çektim.
Bol resimli bir tarif sizi bekliyor😁
İlk pişirdiğimde altının çok kızarmaması gerektiğini öğrendim.
Altı çok kızardığında kolay rulo yapılmıyor.
İlk pişirdiğimde fırının orta rafını kullanmıştım, 2. pişirişimde ortanın üstünü kullandım.
Böreğin adı neden Lahmacun böreği pişirince anladım.
İç malzemesinin hazırlanma yöntemi ve lahmacun gibi üzerinde pişmesi ve tabiki pişince lahmacuna benzeyen tadı ile bu börek "lahmacun böreği" adını sonuna kadar hak ediyor👍
Tariften memnun musun? derseniz, çoooook memnunum😃
Ben bu tarifle daha çoook kahvaltı ve çay misafiri ağırlarım😊
"Afiyetle Kalın"

20 Aralık 2016 Salı

SUSAM MANTOLU TAHİNLİ KURABİYE

muhteremle afiyetle
Tahinli olan lezzetleri özellikle kurabiyeleri çok seviyoruz.
Eşimin benden yapmamı istediği tek kurabiye çeşidi tahinli kurabiyedir.
Genellikle klasik tahinli kurabiye yaparım.
Fakat uzun zamandır sandviç tarzı hazırlanıp, kenarları susama bulanan tahinli kurabiyeyi denemek istiyordum.
Geçen hafta çaya misafirlerim geldiği zaman kurabiye olarak bu kurabiyeye karar verdim.
Çay masasının ayrıntıları 👉BURADA
Tarifin el işçiliği istediğini biraz zaman alacağını tahmin ediyordum.
Bu sebeple akşamdan hazırladım, gerçekten çok vakit alıyor, el oyalıyor.
Ama çok lezzetli ve şık bir kurabiye, bekledikçe lezzetlenen tadı oturan bir tarif.
Tarifi hazırlarken her aşamasının resmini çektim, bol resimli bir tarif sizi bekliyor😉
"Afiyetle Kalın"

15 Aralık 2016 Perşembe

ÇAY MASASI-33

akraba günü menüsü
Salı günü çay misafirlerim vardı.
Misafirlerim hanım olunca masayı ağırbaşlı renklerle değil, daha canlı renklerle hazırlamayı seviyorum.
O gün masayı mor tonlarında hazırladım.
Çeşit olarak 5 çeşidi geçmemeye çalışıyorum ama söz konusu salata olursa 6. ürün mutlaka bir salata çeşidi oluyor.
Menüyü hazırlarken salatalar hariç yapyeni tariflere yer verdim.
O gün erişteli, tavuklu, yeşil mercimek salatası ve patates yatağında havuç tarator hazırladım.
Börek olarak Lahmacun böreği hazırladım.
Pazar günü böreği denemek ve püf noktalarını anlamak için ilk kez pişirdim.
Blogda yayınlamak için resimlerini çektim.
Leopar poğaçayı daha önce deneme fırsatım olmadı o gün ilk defa pişirdim.
Susam mantolu tahinli kurabiyeyi, sultan tatlısını da daha önce denemeye fırsatım olmadı.
Fakat riske atmamak için ikisini de akşamdan hazırladım, tatlı çok kolay hazırlandı ama kurabiye çok işçilik ve zaman istiyor, iyi ki akşamdan hazırlamışım dedim.

tea table recipes
Tatlı olarak uzun zamandır denemek istediğim "Sultan tatlısı" hazırladım.
Bu tatlının en önemi özelliği, hamuru yuvarladıktan sonra haşhaş tohumuna bulanması.
Tatlıyı yaparken "acaba bu kadar haşhaş rahatsız edici olur mu? tadını nasıl etkiler? " diye düşünmüştüm ama hiç sorun olmuyor, hamuru da çok lezzetli olan bir tatlı.
Bundan sonra sık sık menülerimde Sultan tatlısına yer vereceğim.

beş çayı menüsü
ÇAY DAVETİ MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz. 
 




muhteremle afiyetle

muhteremle afiyetle

çay masası resimleri 
"Afiyetle Kalın"