10 Nisan 2017 Pazartesi

KAHVALTI MASASI-61

muhteremle afiyetle
Bugün taze taze bir kahvaltı masası ile buradayım 😊
Bu masayı dün sabah hazırladım.
Menüde Lahmacun böreği, 3-2-1 poğaça, roka salatası, yumurtalı hodan, et kavurması, hintpare tatlısı ve kendi hazırladığım reçel çeşitleri vardı.
Börek olarak son dönemde severek hazırladığım lahmacun böreği yaptım.
Poğaça olarak 3-2-1 poğaça vardı, bol bol roka salatası hazırladım.
Bahar geldiği için tezgahlarda çeşit çeşit otlar bulunmaya başladı.
Biz Kastamonu'luyuz, Kastamonu'luların en sevdiği ve bildiği ot olan hodan (bilinen diğer isimleri ıspıt-zılbıt-kaldirik) otunu bulunca mutlaka alırız.
Bende tam mevsimindeyken mönüye yumurtalı hodanı dahil ettim.
Gelen misafirlerimin arasında şarküteri (salam-sucuk-sosis) yiyen olmadığı için et kavurmayı tercih ettim.
Daha önce hazırladığım reçel çeşitlerimde masada ki yerini aldı.

6 Nisan 2017 Perşembe

KARNABAHAR MÜCVERİ

muhteremle afiyetle
Geçenlerde "kışlık sebze tariflerini bitirmem lazım" dedim, sadece 1 tarif kalıncaya kadar elimde ki kışlık sebze ve meyve tariflerini yayınladım.
Dün son anda aklıma evde ki karnabahardan 2 tarif yapmak geldi.
Eeeeee hani ben kışlık tarifleri bitirmiştim😊
Bugün Karnabahar mücverini, önümüzde ki günlerde de karnabahar köftesi ve mısır unlu, pırasalı tart tarifini verip, kışlıklara ara vermek istiyorum.
İşin komik tarafı, ben "kışlık tarifleri bitirmek lazım" dedikçe aklımda binbir tane kışlık tarif uçuşuyor 😄
Elbette bugünlerde bizim evde bir tek kışlık sebzeler pişmiyor, mesela baharın benim için en birinci müjdecisi olan "Sultani Bezelye" ile 2 tarif hazırladım, onları da sultani bezelye tezgahlardan kalkmadan vereceğim İnşaallah.


2 Nisan 2017 Pazar

NOHUTLU İŞKEMBE YAHNİSİ

Muhteremle Afiyetle
İşkembe sever misiniz?
Doğruyu söylemek gerekirse ben işkembe yemem ama eşim sever.
İşkembeyi genellikle çorba olarak yaparım.
İşkembe her yerde, her markette bulunan bir ürün değil.
Bazı marketlerde ve varsa semtinizde ki sakatatçılarda bulabilirsiniz.
Fakat son aylarda BİM sattığı et ürünlerinin arasına işkembeyi de ekleyince işkembeyi oradan ve daha sık alır olduk.
İşkembe ile çorba dışında ne yapılır? diye küçük bir araştırma yaptım, karşıma Lezzet dergisinin bu tarifi çıktı.
Hem işkembeyi farklı değerlendirmek için hemde sakatat tarifleri dosyama yeni bir tarif eklemek için hemen bu tarifi uyguladım.
Çorbadan farklı olarak ana yemek gibi doyurucu bir yemek oldu.
Eşime afiyet oldu 😄