Bugünkü tarifimiz kış sebzesi ama sunumunda baharda İstanbul'un rengi olan mor ve leylak tonlarını kullandım.
İstanbul bugünlerde Mor salkımların, Erguvan ağaçlarının ve tabii ki lalelerin açtığı, tam bir renk cümbüşü yaşıyor.
Bence İstanbul'un en güzel mevsimi İlkbahar.
Gezi sayfamda daha önce yayınladığım, İstanbul'da Erguvan Zamanı yazıları 👉BURADA
İstanbul da Lale Zamanı yazıları da 👉 BURADA
17 Nisan 2017 Pazartesi
12 Nisan 2017 Çarşamba
HİNTPARE TATLISI
Bugünkü tarifimiz şekerparegillerden Hintpare tatlısı 😃
Tatlı şekil olarak şekerpareye çok benziyor.
Hintpare tatlısının, hindistan cevizinin etkisi ile şekerpareden biraz daha pütürlü bir hamuru var ama tat olarak hiçte ondan aşağı kalır yanı yok.
Bu tatlıyı daha önce hiç yapmamıştım, Pazar günü gelen kahvaltı misafirlerime tatlı olarak ne hazırlasam diye düşünürken bu tatlıyı yapmaya karar verdim.
Hem misafirime tatlı hazırlamış olurum, hemde bloga bir tatlı tarifi kazandırmış olurum diye düşündüm.
Mönüsünde Hintpare tatlısı olan kahvaltı masasının resimleri👉 BURADA
Tatlı şekil olarak şekerpareye çok benziyor.
Hintpare tatlısının, hindistan cevizinin etkisi ile şekerpareden biraz daha pütürlü bir hamuru var ama tat olarak hiçte ondan aşağı kalır yanı yok.
Bu tatlıyı daha önce hiç yapmamıştım, Pazar günü gelen kahvaltı misafirlerime tatlı olarak ne hazırlasam diye düşünürken bu tatlıyı yapmaya karar verdim.
Hem misafirime tatlı hazırlamış olurum, hemde bloga bir tatlı tarifi kazandırmış olurum diye düşündüm.
Mönüsünde Hintpare tatlısı olan kahvaltı masasının resimleri👉 BURADA
10 Nisan 2017 Pazartesi
KAHVALTI MASASI-61
Bugün taze taze bir kahvaltı masası ile buradayım 😊
Bu masayı dün sabah hazırladım.
Menüde Lahmacun böreği, 3-2-1 poğaça, roka salatası, yumurtalı hodan, et kavurması, hintpare tatlısı ve kendi hazırladığım reçel çeşitleri vardı.
Börek olarak son dönemde severek hazırladığım lahmacun böreği yaptım.
Poğaça olarak 3-2-1 poğaça vardı, bol bol roka salatası hazırladım.
Bahar geldiği için tezgahlarda çeşit çeşit otlar bulunmaya başladı.
Biz Kastamonu'luyuz, Kastamonu'luların en sevdiği ve bildiği ot olan hodan (bilinen diğer isimleri ıspıt-zılbıt-kaldirik) otunu bulunca mutlaka alırız.
Bende tam mevsimindeyken mönüye yumurtalı hodanı dahil ettim.
Gelen misafirlerimin arasında şarküteri (salam-sucuk-sosis) yiyen olmadığı için et kavurmayı tercih ettim.
Daha önce hazırladığım reçel çeşitlerimde masada ki yerini aldı.
Bu masayı dün sabah hazırladım.
Menüde Lahmacun böreği, 3-2-1 poğaça, roka salatası, yumurtalı hodan, et kavurması, hintpare tatlısı ve kendi hazırladığım reçel çeşitleri vardı.
Börek olarak son dönemde severek hazırladığım lahmacun böreği yaptım.
Poğaça olarak 3-2-1 poğaça vardı, bol bol roka salatası hazırladım.
Bahar geldiği için tezgahlarda çeşit çeşit otlar bulunmaya başladı.
Biz Kastamonu'luyuz, Kastamonu'luların en sevdiği ve bildiği ot olan hodan (bilinen diğer isimleri ıspıt-zılbıt-kaldirik) otunu bulunca mutlaka alırız.
Bende tam mevsimindeyken mönüye yumurtalı hodanı dahil ettim.
Gelen misafirlerimin arasında şarküteri (salam-sucuk-sosis) yiyen olmadığı için et kavurmayı tercih ettim.
Daha önce hazırladığım reçel çeşitlerimde masada ki yerini aldı.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)