Bir iftar yemeğinde daha birlikteyiz.
Bu iftar masasını eşimin yeğenleri, eşleri ve çocukları için hazırladım.
Toplamda 11 kişiydik, geçen haftaki misafirlerimde 2. bir masa kurmam gerekmişti, bu sefer bir masa yeterli oldu.
Bu iftar masasının mönüsünde o gün ilk defa yaptığım tarifler vardı.
Yeni yaptığım için blogda tarifi olmayan tariflerdi ve daha sonra resimlerini çekmeye fırsatım olmaz diye düşünüp, işlerim biter bitmez yeni denediğim tariflerin resimlerini de çektim.
19 Haziran 2017 Pazartesi
15 Haziran 2017 Perşembe
RAMAZAN ŞERBETİ
Ramazan ayı geldi geliyor derken, neredeyse bitmek üzere😔
Ramazan'a özel etkinlikler, iftarlar, mukabeleler, teravihler derken zaman su gibi akıp geçti.
Ramazan demek oruç demek, iftar demek.
Her zamankinden daha özenli masalar demek.
Mönüyü oluştururken bütün gün aç ve susuz kalan bünyelere ihtiyacı olanları vermek lazım.
Son yıllarda Ramazan yaz aylarına geldiği için vücüdumuzun en önemli ihtiyacı su ve içecek oluyor.
Bütün gün susuz kalan bünyeyi hazır içeceklerle, asitli içeceklerle yormak istemediğimiz için imdadımıza Türk mutfağının en güzel içeceklerinden olan şerbet çeşitleri aklımıza geliyor.
Son yıllarda iftarlarımda ev yapımı Limonata, Reyhan Şerbeti, Erik Kompostosu, Vişne Kompostosu gibi içeceklere yer veriyorum.
Bu yıl bir değişiklik yapıp içecek olarak Ramazan şerbeti yapmaya başladım.
Bu şerbet için erik, vişne gibi meyveler, karanfil, tarçın, zencefil gibi baharatlar gerekiyor.
Bugünlerde kırmızı erikler tezgahlarda görünmeye başladığı için kolaylıkla buldum.
Vişne henüz çıkmadığı için yazdan buzluğa kaldırdığım vişneleri kullandım.
Buz gibi soğuk, meyve ve baharat aromalı nefis bir içecek oldu.
"Afiyetle Kalın"
Ramazan'a özel etkinlikler, iftarlar, mukabeleler, teravihler derken zaman su gibi akıp geçti.
Ramazan demek oruç demek, iftar demek.
Her zamankinden daha özenli masalar demek.
Mönüyü oluştururken bütün gün aç ve susuz kalan bünyelere ihtiyacı olanları vermek lazım.
Son yıllarda Ramazan yaz aylarına geldiği için vücüdumuzun en önemli ihtiyacı su ve içecek oluyor.
Bütün gün susuz kalan bünyeyi hazır içeceklerle, asitli içeceklerle yormak istemediğimiz için imdadımıza Türk mutfağının en güzel içeceklerinden olan şerbet çeşitleri aklımıza geliyor.
Son yıllarda iftarlarımda ev yapımı Limonata, Reyhan Şerbeti, Erik Kompostosu, Vişne Kompostosu gibi içeceklere yer veriyorum.
Bu yıl bir değişiklik yapıp içecek olarak Ramazan şerbeti yapmaya başladım.
Bu şerbet için erik, vişne gibi meyveler, karanfil, tarçın, zencefil gibi baharatlar gerekiyor.
Bugünlerde kırmızı erikler tezgahlarda görünmeye başladığı için kolaylıkla buldum.
Vişne henüz çıkmadığı için yazdan buzluğa kaldırdığım vişneleri kullandım.
Buz gibi soğuk, meyve ve baharat aromalı nefis bir içecek oldu.
"Afiyetle Kalın"
10 Haziran 2017 Cumartesi
İFTAR YEMEĞİ-2017
Geçen yıl Ramazan ayında eşimin abisinin vefatı sebebiyle apar topar Kastamonu'ya gitmiştik ve bayram sonrasına kadar İstanbul'a dönmediğimiz içinde İstanbul'da iftar masası hazırlamaya fırsat bulamamıştım.
Bu sebeple 2016 yılına ait hiç iftar masası resmi yok.
Bu sene fazla geç kalmadan misafirlerimi ağırlamaya niyetliyim.
Perşembe günü misafirim vardı, Allah kısmet ederse Pazar günü ve Salı günü de olacak.
Bu sebeple 2016 yılına ait hiç iftar masası resmi yok.
Bu sene fazla geç kalmadan misafirlerimi ağırlamaya niyetliyim.
Perşembe günü misafirim vardı, Allah kısmet ederse Pazar günü ve Salı günü de olacak.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)