Sıcaklar tüm hızıyla devam ederken dondurma tarifi vermenin tam sırasıdır.
Ev yapımı dondurma tariflerime hurmalı dondurmayı da ekledim.
Bu tarifi Ramazan ayında iftara gelen misafirlerime hazırladım.
İftar masasının ve mönüsünün resimleri 👉BURADA
O günlerde hava çok sıcaktı, tatlının yanında mutlaka dondurma da servis yapıyorduk.
Bende "neden dondurmayı ben yapmayayım?" dedim.
Dondurma kalıplarım 12'li olduğu için "kalıp yetmezse" sıkıntımda yoktu.
Daha önce yaptığım dondurmalardan birini yapacaktım, son anda aklıma Ramazan'ın ruhuna uygun hurmalı bir dondurma yapmak geldi.
Hurmanın sert yapısı yüzünden dondurmaya çiğ olarak ekleyemezdim.
Bende daha önce hurmalı top kek yaparken uyguladığım tarife uyarak, şekerli suda yumuşayıncaya kadar pişirmeye karar verdim.
Hurmalı top kekin resimlerini halen yayınlamadım😌 İnşallah en kısa zamanda onun tarifini de vereceğim.
"Afiyetle Kalın"
19 Ağustos 2017 Cumartesi
16 Ağustos 2017 Çarşamba
KAHVALTI MASASI 62-KÖYDE AİLE KAHVALTISI (7)
Bugünkü bölümde bir önce ki yazımda bahsettiğim, annemlerle geçirdiğimiz hafta sonunun kahvaltı masası var.
Bir gün önce havanın soğuk ve yağışlı olması sebebi ile mecburen evde yemek yedik, evde vakit geçirdik.
Akşam yemeğinin resimleri👉BURADA
Neyse ki ertesi gün hava biraz açtı, yağmur kesildi.
Bizde bu fırsatı değerlendirdik ve kahvaltımızı ve akşam yemeğimizi balkonda yedik.
Kahvaltı mönüsü klasik kahvaltılıklardan oluştu.
Yeğenlerim patates kızartmasını çok sevdiği için bol bol patates kızarttım.
Bizim için biber kızarttım.
Peynirli börek hazırladım, birde peynir yemeyenler için ayrıca sucuklu börek hazırladım.
Domates ve salatalığın en güzel mevsimi olduğu için bol bol domates salatalık doğradım.
Klasik kahvaltılıklardan peynir çeşitleri, salam ve zeytinle mönüyü tamamladım.
Böğürtlen reçeli ve Serpil yengemin yaptığı dut pekmezi ile tatlı ihtiyacını karşıladık.
Bir gün önce havanın soğuk ve yağışlı olması sebebi ile mecburen evde yemek yedik, evde vakit geçirdik.
Akşam yemeğinin resimleri👉BURADA
Neyse ki ertesi gün hava biraz açtı, yağmur kesildi.
Bizde bu fırsatı değerlendirdik ve kahvaltımızı ve akşam yemeğimizi balkonda yedik.
Kahvaltı mönüsü klasik kahvaltılıklardan oluştu.
Yeğenlerim patates kızartmasını çok sevdiği için bol bol patates kızarttım.
Bizim için biber kızarttım.
Peynirli börek hazırladım, birde peynir yemeyenler için ayrıca sucuklu börek hazırladım.
Domates ve salatalığın en güzel mevsimi olduğu için bol bol domates salatalık doğradım.
Klasik kahvaltılıklardan peynir çeşitleri, salam ve zeytinle mönüyü tamamladım.
Böğürtlen reçeli ve Serpil yengemin yaptığı dut pekmezi ile tatlı ihtiyacını karşıladık.
11 Ağustos 2017 Cuma
AKŞAM YEMEĞİ-4
Bu akşam yemeği masasını Kastamonu'ya tatile gelen kızkardeşim, yeğenlerim ve annem için hazırladım.
Annemin yaz aylarında kullandığı evi Abana'da, bizimkisi Çatalzeytin'de, bu yüzden her zaman bir araya gelemiyoruz.
Bu yüzden günü birlik bir ziyaret olmasını istemedik, yatılı olarak geldiler.
Bizim için 2 günlük çok güzel bir hafta sonu oldu.
Not; Ertesi günün özetini yazının sonunda görebilirsiniz.
Kızkardeşim uzun zaman sonra geldiği için, yemek mönüsünü oluştururken bizim için anısı olan çok sevdiğimiz bazı tarifleri (Tang'li tatlı, sucuklu makarna) mönüye ekledim.
Bu yaz favori tarifim olan buğday cacığını yoğurtlu salata olarak, domates salatasını kaşık salata olarak hazırladım.
Birde biz bu yıl köye geldiğimiz zaman, eltim bahçesinde yetiştirdiği sultani bezelyelerden vermişti.
Beni uzun zamandır takip ediyorsanız sultani bezelyeyi ne kadar çok sevdiğimi bilirsiniz.
Aynı zamanda kızım ve kardeşimde sultani bezelyeyi çok seviyor, bende hep bir arada olacağımız günü düşünerek bezelyeyi o akşama kadar pişirmemiştim.
Sebze olarak etli sultani bezelye pişirdim.
Pilav olarak arpa şehriye pilavını tercih ettim.
Köfteyi klasik köfte yapacaktım, son anda tepside Kıbrıs köftesi yapmaya karar verdim.
İçecek olarak konserve olarak hazırlanan erik kompostosu kullandım.
Tatlı olarak, bizim eski yaz tatillerimizde çok anısı olan Tang'li tatlı yaptım.
Annem ve Tuğba'da elleri boş gelmemişler, annem sütlaç pişirmiş, kızkardeşim de kemikli et ile pişirilerek hazırlanan kara lahana sarması hazırlamış.
Annemin yaz aylarında kullandığı evi Abana'da, bizimkisi Çatalzeytin'de, bu yüzden her zaman bir araya gelemiyoruz.
Bu yüzden günü birlik bir ziyaret olmasını istemedik, yatılı olarak geldiler.
Bizim için 2 günlük çok güzel bir hafta sonu oldu.
Not; Ertesi günün özetini yazının sonunda görebilirsiniz.
Kızkardeşim uzun zaman sonra geldiği için, yemek mönüsünü oluştururken bizim için anısı olan çok sevdiğimiz bazı tarifleri (Tang'li tatlı, sucuklu makarna) mönüye ekledim.
Bu yaz favori tarifim olan buğday cacığını yoğurtlu salata olarak, domates salatasını kaşık salata olarak hazırladım.
Birde biz bu yıl köye geldiğimiz zaman, eltim bahçesinde yetiştirdiği sultani bezelyelerden vermişti.
Beni uzun zamandır takip ediyorsanız sultani bezelyeyi ne kadar çok sevdiğimi bilirsiniz.
Aynı zamanda kızım ve kardeşimde sultani bezelyeyi çok seviyor, bende hep bir arada olacağımız günü düşünerek bezelyeyi o akşama kadar pişirmemiştim.
Sebze olarak etli sultani bezelye pişirdim.
Pilav olarak arpa şehriye pilavını tercih ettim.
Köfteyi klasik köfte yapacaktım, son anda tepside Kıbrıs köftesi yapmaya karar verdim.
İçecek olarak konserve olarak hazırlanan erik kompostosu kullandım.
Tatlı olarak, bizim eski yaz tatillerimizde çok anısı olan Tang'li tatlı yaptım.
Annem ve Tuğba'da elleri boş gelmemişler, annem sütlaç pişirmiş, kızkardeşim de kemikli et ile pişirilerek hazırlanan kara lahana sarması hazırlamış.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)