Kızılcıklar oldu, selelere doldu 😊
Bugünler tam kızılcık zamanı, pazarlarda tezgahlarda da kızılcık görünmeye başladı.
Ben bu tarifte kullandığım kızılcığı pazardan almadım.
Köyde ki evimizin yanında olan kızılcık ağacından kendim topladım.
Kızılcıkla pek çok tarif denedim, hazırladım.
Hepsini yayınlayacağım İnşaallah.
Kızılcıkla daha önce şerbet tarifi vermiştim.
Şerbet kompostoya bakarak daha şekerli ve daha konsantre bir tadı var.
Komposto daha hafif bir tada sahip.
Rengine ise hiç değinmiyorum, resimlerde gördüğünüz gibi muhteşem bir rengi var.
Ben farklı bir aroma katması için 1 paket vanilya ilave ederek pişiriyorum.
Kızılcıkla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
24 Ağustos 2017 Perşembe
19 Ağustos 2017 Cumartesi
HURMALI DONDURMA
Sıcaklar tüm hızıyla devam ederken dondurma tarifi vermenin tam sırasıdır.
Ev yapımı dondurma tariflerime hurmalı dondurmayı da ekledim.
Bu tarifi Ramazan ayında iftara gelen misafirlerime hazırladım.
İftar masasının ve mönüsünün resimleri 👉BURADA
O günlerde hava çok sıcaktı, tatlının yanında mutlaka dondurma da servis yapıyorduk.
Bende "neden dondurmayı ben yapmayayım?" dedim.
Dondurma kalıplarım 12'li olduğu için "kalıp yetmezse" sıkıntımda yoktu.
Daha önce yaptığım dondurmalardan birini yapacaktım, son anda aklıma Ramazan'ın ruhuna uygun hurmalı bir dondurma yapmak geldi.
Hurmanın sert yapısı yüzünden dondurmaya çiğ olarak ekleyemezdim.
Bende daha önce hurmalı top kek yaparken uyguladığım tarife uyarak, şekerli suda yumuşayıncaya kadar pişirmeye karar verdim.
Hurmalı top kekin resimlerini halen yayınlamadım😌 İnşallah en kısa zamanda onun tarifini de vereceğim.
"Afiyetle Kalın"
Ev yapımı dondurma tariflerime hurmalı dondurmayı da ekledim.
Bu tarifi Ramazan ayında iftara gelen misafirlerime hazırladım.
İftar masasının ve mönüsünün resimleri 👉BURADA
O günlerde hava çok sıcaktı, tatlının yanında mutlaka dondurma da servis yapıyorduk.
Bende "neden dondurmayı ben yapmayayım?" dedim.
Dondurma kalıplarım 12'li olduğu için "kalıp yetmezse" sıkıntımda yoktu.
Daha önce yaptığım dondurmalardan birini yapacaktım, son anda aklıma Ramazan'ın ruhuna uygun hurmalı bir dondurma yapmak geldi.
Hurmanın sert yapısı yüzünden dondurmaya çiğ olarak ekleyemezdim.
Bende daha önce hurmalı top kek yaparken uyguladığım tarife uyarak, şekerli suda yumuşayıncaya kadar pişirmeye karar verdim.
Hurmalı top kekin resimlerini halen yayınlamadım😌 İnşallah en kısa zamanda onun tarifini de vereceğim.
"Afiyetle Kalın"
16 Ağustos 2017 Çarşamba
KAHVALTI MASASI 62-KÖYDE AİLE KAHVALTISI (7)
Bugünkü bölümde bir önce ki yazımda bahsettiğim, annemlerle geçirdiğimiz hafta sonunun kahvaltı masası var.
Bir gün önce havanın soğuk ve yağışlı olması sebebi ile mecburen evde yemek yedik, evde vakit geçirdik.
Akşam yemeğinin resimleri👉BURADA
Neyse ki ertesi gün hava biraz açtı, yağmur kesildi.
Bizde bu fırsatı değerlendirdik ve kahvaltımızı ve akşam yemeğimizi balkonda yedik.
Kahvaltı mönüsü klasik kahvaltılıklardan oluştu.
Yeğenlerim patates kızartmasını çok sevdiği için bol bol patates kızarttım.
Bizim için biber kızarttım.
Peynirli börek hazırladım, birde peynir yemeyenler için ayrıca sucuklu börek hazırladım.
Domates ve salatalığın en güzel mevsimi olduğu için bol bol domates salatalık doğradım.
Klasik kahvaltılıklardan peynir çeşitleri, salam ve zeytinle mönüyü tamamladım.
Böğürtlen reçeli ve Serpil yengemin yaptığı dut pekmezi ile tatlı ihtiyacını karşıladık.
Bir gün önce havanın soğuk ve yağışlı olması sebebi ile mecburen evde yemek yedik, evde vakit geçirdik.
Akşam yemeğinin resimleri👉BURADA
Neyse ki ertesi gün hava biraz açtı, yağmur kesildi.
Bizde bu fırsatı değerlendirdik ve kahvaltımızı ve akşam yemeğimizi balkonda yedik.
Kahvaltı mönüsü klasik kahvaltılıklardan oluştu.
Yeğenlerim patates kızartmasını çok sevdiği için bol bol patates kızarttım.
Bizim için biber kızarttım.
Peynirli börek hazırladım, birde peynir yemeyenler için ayrıca sucuklu börek hazırladım.
Domates ve salatalığın en güzel mevsimi olduğu için bol bol domates salatalık doğradım.
Klasik kahvaltılıklardan peynir çeşitleri, salam ve zeytinle mönüyü tamamladım.
Böğürtlen reçeli ve Serpil yengemin yaptığı dut pekmezi ile tatlı ihtiyacını karşıladık.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)