Erik ve Crumble kesinlikle muhteşem ikili 😍😍😍
Crumble yani kırıntı tatlısına göz alıcı rengi olan meyveler (erik-çilek-vişne gibi) çok yakışıyor.
Bu tatlının zemininde meyve olduğu için ısıya ilk o maruz kalıyor ve meyveler piştikçe muazzam bir renk veriyor.
Ben daha önce çilek ve incirle yaptım, hepsine bu tarif çok yakışıyor ama renk olarak kırmızı ve mor renkli meyveler çok güzel oluyor.
Kısmetse kışın, yazın dondurucuya kaldırdığım vişne ile crumble hazırlamayı düşünüyorum.
Artık rengi nasıl patlar bilemiyorum 😄
13 Ekim 2017 Cuma
10 Ekim 2017 Salı
NOHUTLU SEMİZOTU SALATASI
Semizotu tezgahlardan tamamen kalkmadan çok besleyici ve lezzetli bir salata tarifi vereyim.
Mevsimi geçmeden tarifini vermek için uğraştığım pek çok meyve sebze var.
Fırsat buldukça tariflerini yayınlamaya çalışıyorum.
Bu salata da onlardan birisi, birde geçen haftalarda tesadüfen semizotu ile turşu yapıldığını öğrendim.
Fakat semizotu turşusu için aşılı kültür semizotu değil, doğada ve bahçelerde kendiliğinden yetişen, sapları daha sert ve sağlam olan yabani semizotu gerekiyormuş.
Tam umudumu kaybetmiştim ki yabani semizotunu Bakırköy pazarında buldum.
Hemen aldım, turşuyu kurdum ama henüz olgunlaşma evresinde olduğu için bittiği halinin resimlerini çekemedim.
Turşu olgunlaşır olgunlaşmaz resimlerini çekip, buradan paylaşacağım.
Allah kısmet ederse bu sezonun son semizotu tarifini turşusu ile yapacağım😊
Daha önce tarifini verdiğim Semizotu tariflerim 👉BURADA
Mevsimi geçmeden tarifini vermek için uğraştığım pek çok meyve sebze var.
Fırsat buldukça tariflerini yayınlamaya çalışıyorum.
Bu salata da onlardan birisi, birde geçen haftalarda tesadüfen semizotu ile turşu yapıldığını öğrendim.
Fakat semizotu turşusu için aşılı kültür semizotu değil, doğada ve bahçelerde kendiliğinden yetişen, sapları daha sert ve sağlam olan yabani semizotu gerekiyormuş.
Tam umudumu kaybetmiştim ki yabani semizotunu Bakırköy pazarında buldum.
Hemen aldım, turşuyu kurdum ama henüz olgunlaşma evresinde olduğu için bittiği halinin resimlerini çekemedim.
Turşu olgunlaşır olgunlaşmaz resimlerini çekip, buradan paylaşacağım.
Allah kısmet ederse bu sezonun son semizotu tarifini turşusu ile yapacağım😊
Daha önce tarifini verdiğim Semizotu tariflerim 👉BURADA
6 Ekim 2017 Cuma
İNCİRLİ, LABNELİ TATLI
Bugünkü tarifimiz pamuk gibi yapısı olan, pişirilmeden çabucak hazırlanan bir tatlı.
Yapımı da çok kolay.
Bütün malzemeleri mutfak robotunda çırpıyorsunuz ve kaselere yerleştirip servis yapıyorsunuz.
Sıcak havalarda buzdolabında iyice soğutarak parfe gibi hazırlayabilirsiniz.
Yumuşak dokusu olan (muz gibi) farklı meyveler kullanabilirsiniz.
Yapımı da çok kolay.
Bütün malzemeleri mutfak robotunda çırpıyorsunuz ve kaselere yerleştirip servis yapıyorsunuz.
Sıcak havalarda buzdolabında iyice soğutarak parfe gibi hazırlayabilirsiniz.
Yumuşak dokusu olan (muz gibi) farklı meyveler kullanabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)