21 Ekim 2017 Cumartesi

ÇİKOLATALI İNCİR

Muhterem'le Afiyetle
Sivas'tan herkese merhaba 😊
Ben 17 Ekim'den beri 10 günlüğüne Sivas'tayım.
Buraya gelmeden önce sayfaya tarifleri yazıp, otomatik yayınlama yapacaktım fakat yolculuk öncesi yazı yazmaya hiç fırsatım olmadı.
Buraya geldikten sonra da bilgisayara girmeye hiç fırsat bulamadım😌
Bu sebeple 1 haftadır sayfa da yeni tarif yoktu.
Burayı ve diğer sayfalarımı güncellemeye fırsat bulamıyorum ama özellikle Sivas'ta gezdiğim yerleri hemen İnstagram hesabımdan paylaşıyorum.
İnstagram hesabım muhteremleafiyetle

13 Ekim 2017 Cuma

ERİKLİ CRUMBLE

Muhterem'le Afiyetle
Erik ve Crumble kesinlikle muhteşem ikili 😍😍😍
Crumble yani kırıntı tatlısına göz alıcı rengi olan meyveler (erik-çilek-vişne gibi) çok yakışıyor.
Bu tatlının zemininde meyve olduğu için ısıya ilk o maruz kalıyor ve meyveler piştikçe muazzam bir renk veriyor.
Ben daha önce çilek ve incirle yaptım, hepsine bu tarif çok yakışıyor ama renk olarak kırmızı ve mor renkli meyveler çok güzel oluyor.
Kısmetse kışın, yazın dondurucuya kaldırdığım vişne ile crumble hazırlamayı düşünüyorum.
Artık rengi nasıl patlar bilemiyorum 😄

10 Ekim 2017 Salı

NOHUTLU SEMİZOTU SALATASI

Muhterem'le Afiyetle
Semizotu tezgahlardan tamamen kalkmadan çok besleyici ve lezzetli bir salata tarifi vereyim.
Mevsimi geçmeden tarifini vermek için uğraştığım pek çok meyve sebze var.
Fırsat buldukça tariflerini yayınlamaya çalışıyorum.
Bu salata da onlardan birisi, birde geçen haftalarda tesadüfen semizotu ile turşu yapıldığını öğrendim.
Fakat semizotu turşusu için aşılı kültür semizotu değil, doğada ve bahçelerde kendiliğinden yetişen, sapları daha sert ve sağlam olan yabani semizotu gerekiyormuş.
Tam umudumu kaybetmiştim ki yabani semizotunu Bakırköy pazarında buldum.
Hemen aldım, turşuyu kurdum ama henüz olgunlaşma evresinde olduğu için bittiği halinin resimlerini çekemedim.
Turşu olgunlaşır olgunlaşmaz resimlerini çekip, buradan paylaşacağım.
Allah kısmet ederse bu sezonun son semizotu tarifini turşusu ile yapacağım😊
Daha önce tarifini verdiğim Semizotu tariflerim 👉BURADA