Ben 17 Ekim'den beri 10 günlüğüne Sivas'tayım.
Buraya gelmeden önce sayfaya tarifleri yazıp, otomatik yayınlama yapacaktım fakat yolculuk öncesi yazı yazmaya hiç fırsatım olmadı.
Buraya geldikten sonra da bilgisayara girmeye hiç fırsat bulamadım😌
Bu sebeple 1 haftadır sayfa da yeni tarif yoktu.
Burayı ve diğer sayfalarımı güncellemeye fırsat bulamıyorum ama özellikle Sivas'ta gezdiğim yerleri hemen İnstagram hesabımdan paylaşıyorum.
İnstagram hesabım muhteremleafiyetle
Sayfanın güncellenmemesi mevsim meyve ve sebzeleri ile hazırladığım tariflerin yayınının gecikmesi demek oluyor.
Bu sebeple ilk yayınlayacağım tarifler mevsimi bitmek üzere olan meyve sebzeler olacak.
Bugünkü tarifimin ana malzemesi yaz aylarının ve sonbaharın muhteşem meyvesi incir olacak.
Çikolatalı incir tarifi, incir yemeyen çocuklar için eğlenceli bir atıştırmalık, kahve yanına muhteşem bir eşlikçi, çok pratik ama çok lezzetli bir tarif.
Taze incirle hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
ÇİKOLATALI İNCİR;
Malzemeler;
5-6 adet incir,
1 paket 80 gramlık bitter tablet çikolata,
1 paket 80 gramlık sütlü tablet çikolata,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Sunum için;
Nane yaprakları.
ÇİKOLATALI İNCİR TARİFİ;
Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritmemiz gerekiyor.
BENMARİ USULÜ;
Isıya dayanıklı bir kabın içine yine ısıya dayanıklı bir kap yerleştirin.
Altta ki kabın içine yarısına kadar su koyup, kaynatmaya başlayın.
Suyun içinde ki diğer kabın içine çikolatayı kırarak yerleştirin.
İçine hiç su kaçırmadan çikolata eriyinceye kadar, altta ki suyu kaynatmaya devam edin.
DİKKAT;Çikolata bulunan kabın içine asla su girmemeli, içine su girmemesine dikkat edin.
Çikolataları bir anda değil de 1. tablet eridikten sonra 2. tableti üzerine ekleyerek eritin.
Biraz daha akıcılık kazanması için çikolatanın içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin, iyice karıştırın.
İncirleri yıkayın, üzerinde su damlası kalmaması için iyice kurulayın.
İncirleri ortadan ikiye kesin.
Erittiğiniz akışkan halde ki çikolatanın içine yarısına kadar batırın.
Çikolatanın donması için inciri dik bir şekilde bir tepsiye koyun.
Diğer incirleri de aynı şekilde hazırlayın.
İncirlerin üzerinde ki çikolatanın hemen donması için 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
İncirin üzerinde ki çikolata donunca tekrar çikolataya batırın yine dik olarak donması için bekletin.
Not;
İnciri bir kaç kereden daha fazla çikolataya batırıp dondurursanız, çikolatası o kadar doygun ve güzel olur.
Hazırladığınız çikolatalı incirleri isterseniz nane yaprakları ile birlikte soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...