9 Aralık 2017 Cumartesi

ÇİKOLATALI SÜT REÇELİ

Muhterem'le Afiyetle
Bugünkü tarifimiz kahvaltı için nefis bir tarif.
2-3 yıl önce süt reçeli pişirmeye başlamış, tarifini buradan da vermiştim.
Bakınız 👉Süt Reçeli
Uzun süre süt reçelini sade olarak hazırladım, sonra çikolata eklenerek hazırlandığını görünce o şekilde pişirmeye başladım.
Bu şekilde pek çok kez pişirdim, misafirler ağırladım ama tarifi buraya eklemeye hiç fırsatım olmadı.
Çikolatalı süt reçeli tarifini yeni veriyor olsamda, ben bu tarifi uzun zamandır yaptığım için daha önce kahvaltı masalarımda kullandım.
Mönüsünde Çikolatalı Süt Reçeli olan kahvaltı masalarım;

Kahvaltı Masası-58

Kahvaltı Masası-61 

"Afiyetle Kalın"

4 Aralık 2017 Pazartesi

ALMAN USULÜ KORNİŞON TURŞUSU

Muhterem'le Afiyetle
Turşu tariflerinde sona geldik😊
Sürekli aynı konuda tarifler vermem sizi sıkmış olabilir.
Turşuları hazırladıktan sonra olgunlaşma sürecini bekleyip, o şekilde resimlerini çektiğim için tarifleri yayınlamam ne yazık ki turşu mevsimini geçti.
Ben bütün tariflerimde mevsim meyve ve sebzeleri olmasına önem verdiğim için bu konuya üzüldüm, fakat tarifleri mevsimi gelinceye kadar bekletmek istemedim.
Tam yazlık sebzelerle yapılan turşu konusunu bitirdim derken geçen hafta komşum beyaz renkli taze fasulye getirdi.
Bir ismi de badalan fasulye olan beyaz fasulyeden annem her yaz turşu yapar, bende körpecik olanlarını ayırıp turşu yaptım.
Beyaz Fasulye Turşusunun tarifi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

30 Kasım 2017 Perşembe

KAYNAR SU İLE BİBER TURŞUSU

Muhterem'le Afiyetle
Turşu serimize kaynar su ile yapılan turşular ile devam ediyorum.
Bugün kaynar su ile yapılan biber turşusu tarifini vereceğim.
Bir sonra ki yazıda kaynar su ile yapılan kornişon turşu tarifi vereceğim.
Kaynar su ile turşu yapıldığını Cahide Sultan'da görmüştüm.
İnsan ister istemez kaynar suyun sebzeyi yumuşatacağını düşünüyor ama kesinlikle yumuşatmıyor.
Bu gördüğünüz çıtır biberler bile kaynar su ile zarar görmeden çıtır çıtır turşuya dönüştü.
Benim tarifini vereceğim turşuların kaynar su ile kurulması dışında bir özelliği daha var, o da Alman usulü denen kişniş-nohut-şeker gibi malzemelerle hazırlanması.
Ben turşularımda kişniş yada hardal tohumu kullanmazdım.
Fakat kişnişli turşuları da çok sevince bu yıl ki turşuların bir kısmını bu yöntemle kurdum.
Bu tarifi de Kuzine de kızaran ekmek blogundan aldım.
Oradan aldığım tarifle Alman usulü kornişon turşu yaptım, biber turşusu yaparken de aynı tarifi uyguladım.