Sürekli aynı konuda tarifler vermem sizi sıkmış olabilir.
Turşuları hazırladıktan sonra olgunlaşma sürecini bekleyip, o şekilde resimlerini çektiğim için tarifleri yayınlamam ne yazık ki turşu mevsimini geçti.
Ben bütün tariflerimde mevsim meyve ve sebzeleri olmasına önem verdiğim için bu konuya üzüldüm, fakat tarifleri mevsimi gelinceye kadar bekletmek istemedim.
Tam yazlık sebzelerle yapılan turşu konusunu bitirdim derken geçen hafta komşum beyaz renkli taze fasulye getirdi.
Bir ismi de badalan fasulye olan beyaz fasulyeden annem her yaz turşu yapar, bende körpecik olanlarını ayırıp turşu yaptım.
Beyaz Fasulye Turşusunun tarifi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Bu turşu için parmak büyüklüğünde minik kornişonlar kullandım.
Alman usulü kornişon turşu tarifini "Kuzine de kızaran ekmek" blogundan aldım.
Fakat kaynar su ile turşu yapıldığını Cahide Sultan'da görmüştüm.
Bu tarifte turşu, Alman usulü malzemelerle ama kaynar su eklenerek kuruldu😏
ALMAN USULÜ KORNİŞON TURŞUSU;
Malzemeler; (Ölçüler tarif bölümünde olacak)
2 kilo kornişon,
Elma veya üzüm sirkesi,
Deniz veya kaya tuzu,
Toz şeker,
Kişniş tohumu,
Sarımsak,
Nohut,
Dereotu,
Kaynar su.
ALMAN USULÜ KORNİŞON TURŞUSU TARİFİ;
Kornişonları iyice yıkayın.
Sarımsakların kabuklarını temizleyip bir kaç parçaya ayırın.
Temiz kavanozların dibine bir kaç parça nohut, kişniş tohumu serpin.
Üzerine aralarına sarımsak serperek kornişonları sıkıca dizin.
1 litrelik kavanoz için kornişonun üzerine 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin.
1 yemek kaşığı kişniş tohumu ekleyin.
1 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.
1 litrelik kavanoz için 1 Türk kahvesi fincanı sirke ekleyin, ben sirke olarak elma sirkesi kullanıyorum.
Bu şekilde bütün kavanozları doldurun.
Üzerine, kavanoz doluncaya kadar kaynar su doldurun.
En üstüne eğer varsa 3-4 dal dereotu veya kereviz sapı gibi yeşilliklerden yerleştirin.
Herhangi bir şey koymayacaksanız, kornişonların suyun üzerine çıkmasını engellemek için bir kaç tane ahşap şiş kebap çubuğunu kavanozun boğaz kısmına sıkıştırın.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Kaynar suyun etkisi ile kapağı vakumlaması için kavanozları ters çevirin.
Bu şekilde soğuyuncaya kadar bekletin.
Daha sonra kavanozu düz çevirip, serin ve gölge bir yerde 20 gün kadar bekletin.
20 gün sonra turşunuz yemeye hazır😊
"Afiyet Olsun"
Yeme de yanında yat uyu olmuş sevgili arkadaşım ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Leylacım,
SilÇıtır çıtır güzel bir turşu oluyor, bence yanında yatmayıp yemeli :)