Aslında bu tatlı, galeta unu ile yapılan tatlıların (Kıbrıs tatlısı gibi) içine fındık eklenmiş hali.
Kıbrıs tatlısının da içinde hiç un yoktur, hindistan cevizi, galeta unu ve ceviz içi gibi malzemelerle yapılır.
Pişen kek kısmının üzerine şerbet dökülür, üzerine muhallebi yayılır.
Fındıkzade tatlısında ise çekilmiş ceviz içi yerine, çekilmiş toz halde ki fındık içi ekleniyor.
Bu tarifi akşam yemeğine gelecek misafirlerime hazırladım.
Bu ölçülerle kare Borcam kullanırsanız daha yüksek bir tatlınız olur.
Ben biraz daha fazla dilim olması için dikdörgen Borcam kullandım, bu yüzden daha ince oldu.
Üzerini süslemek için karamel sos kullandım.
Yemek masasının resimlerini bir sonra ki bölümde yayınlayacağım.
"Afiyetle Kalın"
FINDIKZADE TATLISI;
Malzemeler;
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı galeta unu,
1 su bardağı hindistan cevizi,
1 su bardağı çekilmiş Fındık içi,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 portakalın veya limonun rendelenmiş kabukları.
Şerbeti İçin;
1,5 su bardağı su,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Muhallebisi İçin;
3,5 su bardağı süt,
1 çay bardağı mısır nişastası,
2 yemek kaşığı un,
2 çay bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 poşet krem şanti,
Üzerini süslemek için;
Karamel sos veya meyveli sos,
Veya;
Hindistan cevizi,
Çekilmiş fındık içi,
FINDIKZADE TATLISI TARİFİ;
Öncelikle soğuması için şerbet malzemelerini kaynatıp, soğumaya bırakın.
Yumurtaları şekerle birlikte çırpın.
Sıvı yağı, galeta ununu, hindistan cevizini, çekilmiş fındık içini ekleyip karıştırın.
Vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Fırın tepsinizi (Kare veya Dikdörtgen Borcam) yağlayın, hazırladığınız kek hamurunu içine dökün.
Orta hararetteki fırında (160 derecede 20-25 dakika) pişirin.
Muhallebiyi pişirmek için, vanilya ve krem şanti hariç bütün malzemeyi karıştırın.
Ocakta sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebi ılındığı zaman, toz krem şanti ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Tatlının şerbetini kolay çekmesi için pişen kek kısmının üzerine bir kaç yerinden çatal batırın.
Ilık halde ki tatlının üzerine, soğuk şerbeti dökün.
Tatlının üzerine hazırladığınız muhallebiyi yayın.
Buzdolabında en az 3 saat bekletin.
Üzerini süslemek için karamel sos veya meyveli sos kullanabilirsiniz.
Veya tamamen hindistan cevizi ile kaplayıp, üzerini ayrıca fındık içi ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Ellerinize sağlık. Nefis gözüküyor. Daha önce hiç duymadığım bir tatlı. Tadını merak ettim. Mutlaka deneyeceğim. Sevgiler :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilKıbrıs tatlısı diye bilinen galeta unlu tatlının fındıkla yapılmış hali, tadı çok güzel oluyor, mutlaka deneyin.