Pek çok özel günde ve kutlamalarda tercih edilen bir pilavdır.
Bu tarifte ben dana ciğeri kullandım ama en makbulü kuzu ciğeridir.
Fakat bunun illa büyükbaş ciğeri olacak diye bir kuralı yok, tavuk ciğeri bile kullanabilirsiniz.
Ben sakatat olarak sadece ciğer ve yürek yemeği seviyorum.
Ciğeri her şekilde yiyebilirim ama ciğerli iç pilav ve Arnavut ciğerinin yeri başka😏
Geçtiğimiz günlerde ciğerle 2 tarif daha hazırladım ama ciğerli pilav tarifi uzun zamandır yayınlanmayı beklediği için önceliği pilava verdim.
Ciğerle hazırladığım diğer tarifleri de en kısa zamanda paylaşacağım.
Ben ciğerli iç pilavı hazırlarken çam fıstığı ve kuş üzümünü hiç ihmal etmem.
Kuş üzümünün o tatlımsı tadını çok severim.
Bazı yerlerde bu tarif için tarçın ve yenibahar kullanılıyor ama ben kullanmıyorum.
Birde dereotunu yeşil rengini koruması için mutlaka piştikten sonra ekliyorum.
Sakatat ve ciğer kullanarak hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
CİĞERLİ İÇ PİLAV;
Malzemeler;
2 su bardağı küp küp doğranmış dana veya kuzu ciğer,
2 su bardağı pilavlık pirinç,
4 veya 4,5 su bardağı sıcak su, ( bu oran kullandığınız pirincin cinsine göre değişebilir! )
2 yemek kaşığı tereyağ,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı çam fıstığı,
3 yemek kaşığı kuş üzümü,
5-6 dal dereotu,
Tuz.
CİĞERLİ İÇ PİLAV TARİFİ;
Pirinci en az 1 saat öncesinden ıslatın.
Ciğerleri küçük küpler halinde doğrayıp, yıkayın ve iyice süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını alıp eritin.
Çam fıstıklarını yağın içinde biraz kavurun.
Ciğerleri tencereye alıp karıştıra karıştıra suyunu çekip hafif kavruluncaya kadar pişirin.
Ciğerlerin üzerine iyice süzdüğünüz pirinci, yıkadığınız kuş üzümlerini ve damak tadınıza uygun tuzunu ilave edin.
Not;
Pirinçlerin çok kararmaması için uzun kavurmayın.
Pirinçleri bir kaç defa karıştırıp, üzerini biraz aşacak kadar sıcak su ilave edin.
Not;
Bazı pirinç cinsleri çok su çektiği için pişerken kontrol edin, pirinçler diri kaldıysa sıcak su ilave edebilirsiniz.
Ocağı iyice kısın, ağır ateşte suyunu çekip üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin.
Pilavınız piştikten sonra yıkayıp ince ince doğradığınız dereotunu ekleyip yavaşça karıştırın.
Ciğerlerin fazla dağılmaması için çok karıştırmayın.
Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Ben de sakatatlardan sadece ciğeri seviyorum. Genelde arnavut ciğerini tercih etsem de iç pilavda da güzel oluyor gerçekten. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Semihacım :)
Sil