Minnoş görüntüsü ile de özellikle çocukların çok ilgisini çekecek bir tarif.
Hatta yapılış aşamasında çocuklarınızla birlikte hamurları yuvarlayabilir, tepside papatya şeklinde bir araya getirebilirsiniz.
Poğaçayı yaparken yağlı kağıdın üzerinde papatya şekli verebilirsiniz.
Ben evde kağıt kapsül varken kağıt kapsül kullandım.
"Afiyetle Kalın"
PAPATYA POĞAÇA;
Malzemeler;
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 yumurta, akı içine sarısı üstüne,
1 paket instant maya (10 gramlık)
2 çay kaşığı tuz,
2 çay kaşığı toz şeker,
Yaklaşık 3,5 yada 4 su bardağı un.
PAPATYA POĞAÇA TARİFİ;
Mayayı ılık sütte eritin.
İçine yumurta beyazı, sıvıyağ, tuz, şeker ve unu ekleyerek
yumuşak bir hamur yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek 15 dakika bekletin.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde pezilere ayırıp,
yuvarlayın.
Pasta kapsülü veya yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin içine (kağıt kapsül kullanısanız her bir kapsülün içine) ortasına 1 tane, çevresine 5 tane gelecek şekilde papatya şeklinde yuvarladığınız hamurdan yerleştirin.
Geri kalan hamurları da bu şekilde hazırlayın.
Hazırladığınız poğaçaları 1 saat mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış, orta hararette ki (175 derece) fırında pişirin.
Not;
Fırında ağır ağır piştiği zaman hem içi, hem kenarları daha güzel kızarıyor.
Piştiği zaman üzerini nemli bir bez ile örtün.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Ellerine sağlık ne güzel olmuş çiçek çiçek
YanıtlaSilTadı aynı olsa bile dernekten çocuklar görüntüsünü beğendikleri şeyleri yiyorlar. Bu poğaça da görüntüsüyle çocukları etkileyecek cinste. Ellerine sağlık Muhterem Abla.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Semihacım :)
SilSeni tekrar buralarda gördüğüme, geri dönmene çok sevindim.
Siteni de yenilemişsin, yeni hali çok güzel olmuş.
Yeni dönemin hayırlı uğurlu olsun :)