7 Ocak 2018 Pazar

KAĞITTA KOKUSUZ HAMSİ

Muhterem'le Afiyetle
Balık sever misiniz?
Peki hamsi sever misiniz?
Balık sevenlerin çoğu hamsiye bayılır.
Bendeniz ise balıkla aram iyi olmadığı için sadece büyük balıkları (palamut-çinekop) yiyebiliyorum.
Eşim her türlü balığı çok sevdiği için hamsiyi de onun için alıyoruz.
Eşimin balık sevmesi sayesinde balık kategorisine oldukça fazla tarif ekleyebiliyorum.
Son dönemlerde yeni ve farklı tarif veya balık olmadığı için balık tarifi vermemiştim.
Geçenlerde eşim hamsinin kokusuz olarak pişirilmesi ile igili bir video izlemiş, banada gösterince bende hemen ilk aldığımız hamsi ile denedim.
Gerçekten bu yöntemle evde ağır bir koku olmuyor, üstelik fırın-mutfak hatta tava bile kirlenmiyor.
Tek yapmanız gereken hamsileri mısır ununa buladıktan sonra yağlı kagıdın üzerine tava büyüklüğünde dizmek, üzerine tekrar yağlı kağıt kapatıp kenarlarını kıvırmak.
Ondan sonra bu kağıtta ki hamsiyi ocakta tavanın içinde arada bir çevirerek pişirmek.
Hamsi çabuk pişen bir balık olduğu için yağlı kağıt yanmadan pişmiş oluyor.
Servis sırasında üzerinde ki kağıdı keserek çıkarın ve servis tabağına yerleştirin.
Servis tabağınız bile bu şekilde çok az kirleniyor.
Eğer dondurucunuzda yeriniz varsa balıkları bu şekilde hazırlayıp dondurucuya kaldırabilir, istediğiniz zaman uğraşmadan pişirebilirsiniz.
"Afiyetle Kaılın"


5 Ocak 2018 Cuma

FIRINDA PATATES TAVUK

Muhterem'le Afiyetle
Bugünkü tarifimiz sıkışık zamanlarda pek çok kişinin can kurtaran yemeği olan fırında patates tavuk.
Son yıllarda üretim aşamasında ki şaibeler yüzünden tavuktan biraz uzaklaşsakta, güvenli olduğuna inandığımız yerlerden temin ederek arada sırada hazırlıyoruz.
Patates tavuk yemeğini, minik minik olduğu için daha kolay pişen, servis sırasında daha güzel ve doyurucu olan bebek patates ile hazırlamayı çok seviyorum.
Fakat küçük patates olmadığı zamanlarda normal boyuttaki patatesleri kalın dilimleyerek kullanabilirsiniz.
Bu tarifi tavuk yerine köfte kullanarak da yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


2 Ocak 2018 Salı

FIRINDA SICAK HELVA

Muhterem'le Afiyetle
Yeni yılın ilk tarifinden merhaba😊
Yeni yılın ilk tarifini vermek için, yıla tatlı başlayalım diye genellikle tatlı tariflerini seçiyorum.
Bu yılın ilk tarifi "fırında sıcak helva" özellikle balık yedikten sonra çok sevilerek tüketilen ve aranan bir tatlı.
Tahin helvasının süt, tereyağ ve limon suyu ile karıştırıp fırınlanması ile hazırlanıyor.
Helva fırından çıktıktan sonra tamamen hemojenize oluyor, un helvası gibi bir kıvama geliyor.
Ben Antep fıstıklı helva kullandım, servis sırasında Antep fıstığı yerleştirdim.
Helva konusunda istediğiniz çeşitte helvayı kullanabilirsiniz.
Birde küçük bir kaç öneri ve uyarım var;
Öncelikle helvayı pişireceğiniz kaba çok fazla helva koymayın, pişerken kabararak çevresine saçılıyor.
Diğer bir önerimde küçük porsiyonlarda hazırlayın, bu tatlının nefis bir tadı var ama fazla yiyince ağır gelebiliyor 😕
Tarifi Arda'nın mutfağından aldım.
"Afiyetle Kalın"