2 Ocak 2018 Salı

FIRINDA SICAK HELVA

Muhterem'le Afiyetle
Yeni yılın ilk tarifinden merhaba😊
Yeni yılın ilk tarifini vermek için, yıla tatlı başlayalım diye genellikle tatlı tariflerini seçiyorum.
Bu yılın ilk tarifi "fırında sıcak helva" özellikle balık yedikten sonra çok sevilerek tüketilen ve aranan bir tatlı.
Tahin helvasının süt, tereyağ ve limon suyu ile karıştırıp fırınlanması ile hazırlanıyor.
Helva fırından çıktıktan sonra tamamen hemojenize oluyor, un helvası gibi bir kıvama geliyor.
Ben Antep fıstıklı helva kullandım, servis sırasında Antep fıstığı yerleştirdim.
Helva konusunda istediğiniz çeşitte helvayı kullanabilirsiniz.
Birde küçük bir kaç öneri ve uyarım var;
Öncelikle helvayı pişireceğiniz kaba çok fazla helva koymayın, pişerken kabararak çevresine saçılıyor.
Diğer bir önerimde küçük porsiyonlarda hazırlayın, bu tatlının nefis bir tadı var ama fazla yiyince ağır gelebiliyor 😕
Tarifi Arda'nın mutfağından aldım.
"Afiyetle Kalın"




sıcak helva tarifi
FIRINDA SICAK HELVA;
Malzemeler;
500 gram tahin helvası,
1 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı tereyağ,
Yarım limonun suyu,
Servis için;
Herhangi bir kuruyemiş, ben Antep fıstığı kulladım.
Ayrıca,
Fırına dayanıklı porsiyonluk kaplar.

Fırında sıcak helva tarifi nasıl yapılır?
FIRINDA SICAK HELVA TARİFİ;
Helvaları ufalayıp, çatalla ezin.
İçine süt, terayağ ve limon suyu ilave edin.
İyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı fırın kaplarına paylaştırın.
Not;
Pişerken taşmaması için mutlaka üzerinde pay bırakın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

balıktan sonra helva
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...