Her yıl 9 Ocak'ta İstanbul da havalar hem çok soğuk, hemde genellikle karlı olurdu.
Hatta geçen yıl 9 Ocak'ta o kadar çok kar vardı ki evlilik yıldönümü için yapacağım tarifin malzemelerini almaya gidememiştim, evde olan malzemelerle hazırlamıştım.
Bu yıl havalar hep ılıman gitti, bu kış hiç kar yağacakmış gibi durmuyor😕
Bu konu beni kuraklık olurda susuz kalırsak diye düşündürüyor, Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin İnşaAllah.
Önce ki yıllarda hazırladığım evlilik yıldönümü pastaları, muffin, kek, kurabiye, tart önerileri için bakınız;
Evlilik Yıldönümü PastalarıTarifle ilgili notlar;
Uzun zamandır evlilik yıldönümü için pasta hazırlamıyorum.
Çocuklar evdeyken pasta çok çabuk bitiyordu ama artık 2 kişi için çok geliyor.
Bu sebeple son dönemde daha çok muffin, tart, kek, tatlı gibi tarifler hazırlıyorum.
Bugünkü tarif "narlı lokum" tarifini hazırladığım gün aklıma geldi.
Lokumları rengi kırmızı olduğu için kalpli bir kalıba dökmüştüm.
Kırmızı kalpleri görünce "beyaz bir zeminde ne güzel görünür" diye düşündüm.
İnternette kısa bir araştırma yaptım, meğer böyle muhallebi ile birlikte sunulan kalpli tarifler varmış.
Fakat çoğunun malzemeleri veya hazırlanış aşamaları farklı.
Benim elimde İkea'nın kalpli kalıbı vardı, kalpleri o kalıbı kullanarak hazırladım.
Sizin elinizde kalıp yoksa kurabiye kalıbı ile kalp hazırlayabilirsiniz.
Kurabiye kalıbı ile nasıl kalp hazırlayabileceğinizi yazının sonuna ayrıca ekledim.
Bu tarifte jelatin veya jöle yok.
Muhallebinin kesilince bu kadar muntazam olup, yayılmadan kalıp gibi durmasının önemli faktörlerinden birisi piştikten sonra 10 dakika kadar mikserle çırpmak ve buzdolabında gereken miktarda tutmak.
Not;
Bu tarifin oluşma sebebi olan narlı lokum tarifi 👉BURADA
"Afiyetle kalın, yuvanız hep sağlıklı, huzurlu ve mutlu olsun"
EVLİLİK YILDÖNÜMÜ İÇİN KALPLİ MUHALLEBİ;
Malzemeler;
Narlı kalpler için;
1 su bardağı nar suyu,
3 yemek kaşığı mısır nişastası,
2 yemek kaşığı toz şeker,
Muhallebi için;
1 litre süt,
1 su bardağı un,
3 yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı toz şeker,
1 adet yumurta,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 paket vanilya.
KALPLİ MUHALLEBİ TARİFİ;
Narlı kalpleri hazırlamak için;
1-Nar suyunu, şeker ve nişasta ile pişirin.
2-Sıcakken kalpli kalıba doldurun.
3-Buzlukta yarım saat bekletin, kalıptan dikkatlice çıkarın.
4-Kullanacağınız kalıbın dibine yağlı kağıt serin.
Üzerine hazırladığınız narlı kalpleri dizin.
Muhallebiyi hazırlamak için;
5-Bütün malzemeyi tencereye koyup iyice karıştırın.
Kısık ocakta, sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin.
Muhallebinin kıvamını bulması için el blenderi veya mikser ile 10 dakika çırpın.
Muhallebiyi karıştıra karıştıra biraz soğutun.
Daha sonra kalıbın içine, kalplerin üzerine doğru dökün.
6-Koyu kıvamlı bir muhallebi olduğu için suyla ıslattığınız kaşıkla üzerini düzeltebilirsiniz.
Buzdolabında 3 saat kadar bekletin.
Servis yapacağınız zaman kalıbı büyük bir servis tabağına ters çevirin.
Narlı kalpleri kalıpsız yapmak için;
Nar suyu, nişasta ve şekerle muhallebiyi pişirin.
Düz bir tepsiye pişirdiğiniz muhallebiyi yayın.
Buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin.
Daha sonra kalpli kurabiye kalıpları ile keserek narlı kalpleri hazırlayın.
"Afiyet Olsun"
Mutluluklar dilerim. Pasta da çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilNice nice mutlu seneleriniz olsun inşaallah, sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Hülyacım, İnşaAllah :)
SilÇok şirin bir tatlı olmuş. Nice yıllara inşAllah. Kuraklık konusuna gelince Rabbim en iyisini bilir ama kış böyle ılıman geçince beni de kuraklık endişesi sarıyor. Yine de hayırlısı tabii. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Semihacım :)
SilEllerinizle sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Melahat Hanım :)
Sil