Peki hamsi sever misiniz?
Balık sevenlerin çoğu hamsiye bayılır.
Bendeniz ise balıkla aram iyi olmadığı için sadece büyük balıkları (palamut-çinekop) yiyebiliyorum.
Eşim her türlü balığı çok sevdiği için hamsiyi de onun için alıyoruz.
Eşimin balık sevmesi sayesinde balık kategorisine oldukça fazla tarif ekleyebiliyorum.
Son dönemlerde yeni ve farklı tarif veya balık olmadığı için balık tarifi vermemiştim.
Geçenlerde eşim hamsinin kokusuz olarak pişirilmesi ile igili bir video izlemiş, banada gösterince bende hemen ilk aldığımız hamsi ile denedim.
Gerçekten bu yöntemle evde ağır bir koku olmuyor, üstelik fırın-mutfak hatta tava bile kirlenmiyor.
Tek yapmanız gereken hamsileri mısır ununa buladıktan sonra yağlı kagıdın üzerine tava büyüklüğünde dizmek, üzerine tekrar yağlı kağıt kapatıp kenarlarını kıvırmak.
Ondan sonra bu kağıtta ki hamsiyi ocakta tavanın içinde arada bir çevirerek pişirmek.
Hamsi çabuk pişen bir balık olduğu için yağlı kağıt yanmadan pişmiş oluyor.
Servis sırasında üzerinde ki kağıdı keserek çıkarın ve servis tabağına yerleştirin.
Servis tabağınız bile bu şekilde çok az kirleniyor.
Eğer dondurucunuzda yeriniz varsa balıkları bu şekilde hazırlayıp dondurucuya kaldırabilir, istediğiniz zaman uğraşmadan pişirebilirsiniz.
"Afiyetle Kaılın"
KAĞITTA KOKUSUZ HAMSİ;
Malzemeler; (1 tavalık)
Yarım kilo hamsi,
Mısır unu,
Tuz,
2 parça yağlı kağıt.
KAĞITTA KOKUSUZ HAMSİ TARİFİ;
Hamsilerin kafasını koparıp, içini temizleyin.
İyice yıkayıp süzün.
Yıkanmış, suyu süzülmüş hamsilerin üzerine tuz ve mısır unu serpin.
İyice harmanlayıp, her yerine gelmesini sağlayın.
Tezgahın üzerine bir parça yağlı kağıt serin.
Üzerine tavaya dizer gibi hamsileri sıra sıra dizin.
Hamsileri dizdikten sonra üzerine bir parça yağlı kağıt daha serin.
Yağlı kağıdın kenarlarını altına serdiğiniz yağlı kağıtla birlikte kıvırarak kapatın.
Büyük bir balık tavasına hazırladığınız yağlı kağıtta ki hamsiyi yerleştirin.
Kısık ocakta, yağlı kağıdı arada bir döndürerek bir tarafını pişirin.
Balık tavasının kapağını kullanarak, yağlı kağıtta ki balığı alt üst yaparak diğer tarafını çevirin.
Yine kısık ateşte, arada bir çevirerek balığın diğer tarafını da pişirin.
Pişen balığı yağlı kağıt ile birlikte servis tabağına yerleştirin.
Üzerinde ki yağlı kağıdı keseek kapak gibi açın.
Mutlaka sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...