Bugün size müthiş bir yoğurtlu salata tarifi vereceğim.
Kavrulmuş ıspanak, haşlanmış buğday, sarımsaklı yoğurt ile hazırlanıyor.
Fakat asıl vurucu noktası sonunda, iri parçalara ayrılmış ceviz içini zeytinyağında biraz pul biber ile çeviriyorsunuz ve salatanın üzerine döküyorsunuz.
Yani nasıl anlatsam, yok böyle bir lezzet😍😍😍
Açıkçası ben ilk yaptığımda "acaba cevizi bu şekilde yiyebilir miyiz? tadı tuhaf olmuş mudur?" diye endişelendim.
Ama ilk kaşığı almamla yanıldığımı anladım, tam anlamı ile damaklarda lezzet patlaması yaşatıyor.
Üzerinde ki bu cevizli sos sayesinde bu salata vasat bir tariften bir tık öteye geçiyor.
Bu tarifi öğrendikten sonra 3 kere kendimize, şimdilik 1 kere misafirlerime hazırladım.
Misafir için hazırladığım yemek masasının resimleri 👉BURADA
Tarifi Bizim Evin Aşçısı blogundan aldım, bol resimli tarif sizi bekliyor😃
"Afiyetle Kalın"
17 Ocak 2018 Çarşamba
15 Ocak 2018 Pazartesi
AKŞAM YEMEĞİ-8
Bugün Perşembe akşamı hazırladığım akşam yemeği masasının ayrıntıları var.
Son dönemde hazırladığım akşam yemeği masalarının resmini çekmeyi başarıyorum💪😏😃
Misafirlerim eşimin aile büyükleri olduğu için, masa örtüsü-runner ve peçete seçimini en sade renk ve modellerden oluşturdum.
Akşam yemeği için menüyü oluştururken misafirlerimin sevdiği yemekleri yapmaya özen gösteriyorum.
Bu masanın misafirleri benim böreğimi çok sevdiği için menüye ilk önce böreği ekledim.
Böreği ıspanaklı-kıymalı hazırladım.
Yoğurtlu salata olarak bugünlerde yeni öğrendiğim, ıspanaklı buğdaylı salata hazırladım.
Salatadan birazcık bahsetmek istiyorum;
Kavrulmuş ıspanakla, haşlanmış buğdayı, sarımsaklı yoğurtla karıştırıyorsunuz.
Bu salatanın en mühim özelliği sonunda;
1 avuç ceviz içini ufalayıp, zeytinyağında, kırmızı pul biber ile biraz kavuruyorsunuz ve salatanın üzerine döküyorsunuz.
Yok böyle bir lezzet, o yağda kavrulmuş ceviz inanılmaz bir tada kavuşuyor.😍😍😍
Sonbaharda yaptığım semizotu turşusunu da menüye ekledim.
Ayrıca klasik kış salatası olan kıvırcık salata hazırladım.
Masanın ortasında çok çeşit olunca ayrıca ana yemek hazırlamadım.
Süzme mercimek çorbası, şehriyeli bulgur pilavı, patates püreli köfte hazırladım.
Tatlı olarak, hafif bir tatlı yapmaya karar verdim.
Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm "Şerbeti Sütlü" tatlısını yaptım.
Son dönemde hazırladığım akşam yemeği masalarının resmini çekmeyi başarıyorum💪😏😃
Misafirlerim eşimin aile büyükleri olduğu için, masa örtüsü-runner ve peçete seçimini en sade renk ve modellerden oluşturdum.
Akşam yemeği için menüyü oluştururken misafirlerimin sevdiği yemekleri yapmaya özen gösteriyorum.
Bu masanın misafirleri benim böreğimi çok sevdiği için menüye ilk önce böreği ekledim.
Böreği ıspanaklı-kıymalı hazırladım.
Yoğurtlu salata olarak bugünlerde yeni öğrendiğim, ıspanaklı buğdaylı salata hazırladım.
Salatadan birazcık bahsetmek istiyorum;
Kavrulmuş ıspanakla, haşlanmış buğdayı, sarımsaklı yoğurtla karıştırıyorsunuz.
Bu salatanın en mühim özelliği sonunda;
1 avuç ceviz içini ufalayıp, zeytinyağında, kırmızı pul biber ile biraz kavuruyorsunuz ve salatanın üzerine döküyorsunuz.
Yok böyle bir lezzet, o yağda kavrulmuş ceviz inanılmaz bir tada kavuşuyor.😍😍😍
Sonbaharda yaptığım semizotu turşusunu da menüye ekledim.
Ayrıca klasik kış salatası olan kıvırcık salata hazırladım.
Masanın ortasında çok çeşit olunca ayrıca ana yemek hazırlamadım.
Süzme mercimek çorbası, şehriyeli bulgur pilavı, patates püreli köfte hazırladım.
Tatlı olarak, hafif bir tatlı yapmaya karar verdim.
Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm "Şerbeti Sütlü" tatlısını yaptım.
13 Ocak 2018 Cumartesi
PANCARLI HUMUS
Kırmızı pancar, kış sebzeleri içinde hiç şüphesiz en göz alıcı renge sahiptir.
Tek başına tüketildiği gibi pek çok yemeğe girip, girdiği o yemeği muhteşem bir renge dönüştürme kapasitesi var.
Kışın mümkün oldukça evden eksik etmiyorum, hiç bir şey yapmasam kıvırcık salataya rendeliyorum.
Geçtiğimiz aylarda humusun içine ekleyerek robottan çektim.
O muhteşem rengini hemen humusa verdi.
Bu tarifi Mutfak Sırları'ında görmüştüm.
Pancarın üzerine yağda çevrilmiş çam fıstığı fikrine bayılmıştım.
Ben tarifi hazırlarken üzerindeki fıstıkları zeytinyağı ile değil, tereyağı ile hafifçe kavurdum.
Biz ailece yoğurtsuz salata tarzı tariflerde eritilmiş tereyağını daha çok seviyoruz.
"Afiyetle Kalın"
Tek başına tüketildiği gibi pek çok yemeğe girip, girdiği o yemeği muhteşem bir renge dönüştürme kapasitesi var.
Kışın mümkün oldukça evden eksik etmiyorum, hiç bir şey yapmasam kıvırcık salataya rendeliyorum.
Geçtiğimiz aylarda humusun içine ekleyerek robottan çektim.
O muhteşem rengini hemen humusa verdi.
Bu tarifi Mutfak Sırları'ında görmüştüm.
Pancarın üzerine yağda çevrilmiş çam fıstığı fikrine bayılmıştım.
Ben tarifi hazırlarken üzerindeki fıstıkları zeytinyağı ile değil, tereyağı ile hafifçe kavurdum.
Biz ailece yoğurtsuz salata tarzı tariflerde eritilmiş tereyağını daha çok seviyoruz.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)