Lahana turşusu benim en sevdiğim turşudur.
Bugüne kadar pek çok farklı sebzeyle turşu tarifi verdim ama benim için lahana turşusunun yeri başka😍😍😍
Lahana turşusu varken gözüm diğer çeşitleri görmez.
Kış sebzeleri içinde en çok beyaz lahanayı sevdiğim için midir bilmem, turşusunu da çok seviyorum.
Bugünkü tarifimiz klasik çiğden kurulan lahana turşusu değil, turşu yapmadan önce çok az haşladığınız lahanadan hazırlanan çabuk lahana turşusu olacak.
Lahana ön pişirimden geçtiği için çok çabuk olgunlaşıyor ve 3-4 gün içinde yenmeye hazır hale geliyor.
Lahanayı çiğ olarak kullandığımız lahana turşusu tarifini de ayrıca yayınlayacağım 😊
"Afiyetle Kalın"
21 Şubat 2018 Çarşamba
19 Şubat 2018 Pazartesi
YOĞURTLU PIRASA SALATASI
Kış sebzelerinden olan pırasa, genellikle yemek olarak pişirilir.
Böreklere de çok yakışan pırasanın ne yazık ki sevmeyeni de çoktur.
Bence sevilmeyen sebzeleri birde yoğurtlu denemek lazım, belki yoğurdun sayesinde çok daha kolay yiyebilirsiniz.
Yoğurtlu pırasa salatasını önce zeytinyağında kavurarak sonra da çok az su ekleyerek pişirdim.
Daha sonra iyice soğuyan pırasaya, sarımsaklı yoğurt ilave ettim.
Ben salataları süslemeyi çok sevdiğim için pırasa, havuç ve maydanoz kullanarak süsleme yaptım.
Fakat bunlarla uğraşmak istemezseniz, yazının sonunda gördüğünüz şekilde, üzerine sızma zeytinyağı gezdirerek ve pul biber serperek servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Böreklere de çok yakışan pırasanın ne yazık ki sevmeyeni de çoktur.
Bence sevilmeyen sebzeleri birde yoğurtlu denemek lazım, belki yoğurdun sayesinde çok daha kolay yiyebilirsiniz.
Yoğurtlu pırasa salatasını önce zeytinyağında kavurarak sonra da çok az su ekleyerek pişirdim.
Daha sonra iyice soğuyan pırasaya, sarımsaklı yoğurt ilave ettim.
Ben salataları süslemeyi çok sevdiğim için pırasa, havuç ve maydanoz kullanarak süsleme yaptım.
Fakat bunlarla uğraşmak istemezseniz, yazının sonunda gördüğünüz şekilde, üzerine sızma zeytinyağı gezdirerek ve pul biber serperek servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
15 Şubat 2018 Perşembe
NARLI LOKUM
1 haftalık aradan sonra merhaba 😊
1 Şubat'ta kızım tatil için İstanbul'a geldi, beraber akraba ziyaretleri, İstanbul gezileri yapıyoruz, bu sebeple bloglarımdan ve sosyal medyadan çok fazla paylaşım yapmıyorum.
Bugün size mevsim meyvelerinden olan narla hazırladığım "narlı lokum" tarifi vereceğim.
Adı lokum olsa da, bu bildiğiniz Türk Lokumu tadında bir lokum değil.
Türk lokumu yapmak için gerekli olan "Krem tartar" veya "Jelatin" bu tarifte yok.
Hatta jöle bile yok.
Lokumlar nişastanın etkisi ile dağılmadan verdiğiniz şekilde kalıyor.
Rengini de gıda boyasından değil, narın doğal renginden alıyor.
Yapımı da çok kolay, hemen hazırlayıp, kahve yanında yada misafir ikramlarında servis yapabilirsiniz.
Ben bu kırmızı kalplerle evlilik yıldönümümde kalpli muhallebi de hazırladım,
Kalpli muhallebinin tarifi👉BURADA
1 Şubat'ta kızım tatil için İstanbul'a geldi, beraber akraba ziyaretleri, İstanbul gezileri yapıyoruz, bu sebeple bloglarımdan ve sosyal medyadan çok fazla paylaşım yapmıyorum.
Bugün size mevsim meyvelerinden olan narla hazırladığım "narlı lokum" tarifi vereceğim.
Adı lokum olsa da, bu bildiğiniz Türk Lokumu tadında bir lokum değil.
Türk lokumu yapmak için gerekli olan "Krem tartar" veya "Jelatin" bu tarifte yok.
Hatta jöle bile yok.
Lokumlar nişastanın etkisi ile dağılmadan verdiğiniz şekilde kalıyor.
Rengini de gıda boyasından değil, narın doğal renginden alıyor.
Yapımı da çok kolay, hemen hazırlayıp, kahve yanında yada misafir ikramlarında servis yapabilirsiniz.
Ben bu kırmızı kalplerle evlilik yıldönümümde kalpli muhallebi de hazırladım,
Kalpli muhallebinin tarifi👉BURADA
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)