Kış sebzelerinden olan pırasa, genellikle yemek olarak pişirilir.
Böreklere de çok yakışan pırasanın ne yazık ki sevmeyeni de çoktur.
Bence sevilmeyen sebzeleri birde yoğurtlu denemek lazım, belki yoğurdun sayesinde çok daha kolay yiyebilirsiniz.
Yoğurtlu pırasa salatasını önce zeytinyağında kavurarak sonra da çok az su ekleyerek pişirdim.
Daha sonra iyice soğuyan pırasaya, sarımsaklı yoğurt ilave ettim.
Ben salataları süslemeyi çok sevdiğim için pırasa, havuç ve maydanoz kullanarak süsleme yaptım.
Fakat bunlarla uğraşmak istemezseniz, yazının sonunda gördüğünüz şekilde, üzerine sızma zeytinyağı gezdirerek ve pul biber serperek servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
YOĞURTLU PIRASA SALATASI;
Malzemeler;
Yarım kilo pırasa, (özellikle beyaz kısımları)
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
Üzerine;
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
Süslemek için;
1 adet dilimlenmiş havuç,
1 dal maydanoz ve yaprakları,
Verev kesilmiş 4 dilim çiğ pırasa.
YOĞURTLU PIRASA SALATASI TARİFİ;
Pırasaları iyice yıkayın, halka halka doğrayın.
Tencereye zeytinyağını dökün.
Üzerine dilimlenmiş pırasayı ve tuzunu ilave edin.
Önce hiç su eklemeden karıştıra karıştıra kavurun.
Daha sonra sadece yarım çay bardağı su ilave edin.
Pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pırasalar piştikten sonra iyice soğutun.
Sarımsaklı yoğurtla karıştırın.
Servis tabağına yerleştirin.
Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.
Kırmızı pul biber serpin.
İsterseniz bu şekilde, isterseniz ilk resimde ki gibi süsleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...