Közlenme denince akla ilk önce patlıcan ve kapya biber gelir.
Karnabahar da fırında közlenmeye çok müsait bir sebze, karnabaharı bu şekilde hazırladığınız zaman haşlanmış gibi yavan, kızartma gibi ağır olmuyor.
Haşladığınız zaman "vitamini suya karıştı gitti" kızarttığınız zaman "çok yağ çekti" sıkıntısı yok😏
Üstelik çok pratik, yıkayıp süzdükten sonra zeytinyağı ve istediğiniz baharatlarla harmanlayıp, önceden ısıttığınız fırında pişiriyorsunuz.
İsterseniz bu şekilde, isterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapıyorsunuz.
Bir kısmını ayırıp, nefis bir karnabahar çorbası da yapabilirsiniz.
Közlenmiş karnabaharla hazırlanan karnabahar çorbasının tarifi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA KÖZLENMİŞ KARNABAHAR;
Malzemeler;
1 adet küçük boy karnabahar,
Tuz, zeytinyağı.
Sunum için;
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.
FIRINDA KÖZLENMİŞ KARNABAHAR TARİFİ;
Karnabaharı çiçek çiçek dallarına ayırın.
Tuzlu ve sirkeli suda 15 dakika bekletin.
Sudan çıkarıp, süzgece alın, üzerinden su geçirip iyice süzülmesini bekleyin.
Suyu süzülen karnabaharları tepsiye alın.
Üzerine tuz ve zeytinyağı serpin, iyice harmanlayın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin, kızarmaya başladığı zaman bir kaç kere karıştırın.
Her tarafı iyice pişip, kızarınca karnabaharınız hazır demektir.
Fırında közlenen karnabaharları servis tabağına yerleştirin.
İsterseniz bu şekilde tüketebilirsiniz.
Yada;
Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu karnabaharların üzerine dökün.
Kırmızı pul biber serpin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...