Geçen yıl turşu mevsiminde turşuları kurmuş, onlar olgunlaşıp resmini çekinceye kadar tarifleri yayınlamam biraz turşu mevsimini geçmişti.
Tam turşularımı kurdum bitirdim derken, Bitlis'li komşumdan 1 poşet fasulye gelmişti.
Fasulyenin bir kısmı yeşil, önemli bir kısmı da beyaz fasulyeydi.
Beyaz fasulyeyi annemin her yaz kurduğu turşularından biliyordum.
Annem karışık turşu kurarken mutlaka içine beyaz fasulye de koyar.
Bu beyaz fasulye tazeyken toplanırsa çoğu zaman turşu olarak değerlendirilir.
Eğer dalında bırakıp tanelenmesini beklerseniz, tanelerini kuru fasulye gibi pişirirsiniz.
Kuru fasulyeden daha ferah ve güzel bir tadı olur.
Bazı yerlerde adı "Badalan Fasulye" olarak geçer.
27 Eylül 2018 Perşembe
25 Eylül 2018 Salı
BÖĞÜRTLEN KOMPOSTOSU
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba🙋
Temmuz'un son günü tatil için gittiğimiz Kastamonu'dan dün döndük.
Köyde ki evimizde internet sorunu olduğu için orada olduğum günlerde ne yazık ki burayı güncelleyemiyorum.
Fakat köyde ki evimizde de tarifler yapmaya, resimlerini çekmeye devam ediyorum.
Ben İstanbul'a dönünceye kadar bazılarının mevsimi geçmek üzere oluyor ama yinede tarifi bir sonraki sezonlarda faydalanmanız için yayınlıyorum.
Böğürtlen kompostosu da mevsimlik tariflerden birisi.
Yaz aylarında şahane rengi ve tadı ile yaz masalarınızı renklendirecek bir içecek.
Köyde olduğum günlerde en kolay ve bol miktarda dalından kopararak ulaştığım böğürtleni yaz mevsiminde pazar tezgahlarında da bulabilirsiniz.
Köyde ayrıca resimlerini çekmek için akşam yemeği masaları da hazırladım, bunlardan birisinin mönüsünde böğürtlen kompostosu vardı.
Menüsünde, Böğürtlen Kompostosu olan yemek masasının resimleri 👉BURADA
Böğürtlen ile hazırladığım diğer tariflerim;
Böğürtlenli Dondurma
Böğürtlen Soslu İrmik Tatlısı
Böğürtlenli Kek
Böğürtlenli, Jöleli Tatlı
"Afiyetle Kalın"
Temmuz'un son günü tatil için gittiğimiz Kastamonu'dan dün döndük.
Köyde ki evimizde internet sorunu olduğu için orada olduğum günlerde ne yazık ki burayı güncelleyemiyorum.
Fakat köyde ki evimizde de tarifler yapmaya, resimlerini çekmeye devam ediyorum.
Ben İstanbul'a dönünceye kadar bazılarının mevsimi geçmek üzere oluyor ama yinede tarifi bir sonraki sezonlarda faydalanmanız için yayınlıyorum.
Böğürtlen kompostosu da mevsimlik tariflerden birisi.
Yaz aylarında şahane rengi ve tadı ile yaz masalarınızı renklendirecek bir içecek.
Köyde olduğum günlerde en kolay ve bol miktarda dalından kopararak ulaştığım böğürtleni yaz mevsiminde pazar tezgahlarında da bulabilirsiniz.
Köyde ayrıca resimlerini çekmek için akşam yemeği masaları da hazırladım, bunlardan birisinin mönüsünde böğürtlen kompostosu vardı.
Menüsünde, Böğürtlen Kompostosu olan yemek masasının resimleri 👉BURADA
Böğürtlen ile hazırladığım diğer tariflerim;
Böğürtlenli Dondurma
Böğürtlen Soslu İrmik Tatlısı
Böğürtlenli Kek
Böğürtlenli, Jöleli Tatlı
"Afiyetle Kalın"
31 Ağustos 2018 Cuma
YOĞURTLU, PATLICAN KAVURMASI
Bugünkü tarifimiz, yaz aylarının en sevilen sebzesi olan patlıcanla hazırlanan patlıcan kavurması.
Bu tarifte ön pişirme yok, soğan yok, domates yok, su yok.
"Peki bu yemek nasıl yumuşayıp pişecek?" derseniz, kısık ateşte ağır ağır pişerek yumuşuyor.
Patlıcan suyu pek sevmez, su eklenince o suyu kolay kolay çekmez.
Bu tarifte su olmadığı için patlıcan çok lezzetli oluyor.
Sünger gibi olan yapısı sayesinde çabucak yumuşuyor.
Zeytinyağı da lezzetine lezzet katıyor.
Bu tarifi isterseniz yoğurtsuz, kavurma olarak servis yapabilirsiniz.
Fakat yoğurtla daha lezzetli olduğunu belirtmek isterim 😊
Geçtiğimiz hafta bayramın 2. günü, köydeki evimizde hazırladığım bayram masası için bu tarifi de kullandım.
Bayram masasının resimleri 👉BURADA
Patlıcanla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
Bu arada;
Halen Kastamonu'dayım, bu akşam köye döneceğim, internet sıkıntısı olduğu için burayı güncelleyemiyorum.
Benden en güncel haberleri Instagram hesabımdan alabilirsiniz.
Cep telefonu internetinde sorun olmadığı için Instagram dan resim yayınlamaya köyden de devam ediyorum.
Instagram adresim👉 muhteremleafiyetle
"Afiyetle Kalın"
Bu tarifte ön pişirme yok, soğan yok, domates yok, su yok.
"Peki bu yemek nasıl yumuşayıp pişecek?" derseniz, kısık ateşte ağır ağır pişerek yumuşuyor.
Patlıcan suyu pek sevmez, su eklenince o suyu kolay kolay çekmez.
Bu tarifte su olmadığı için patlıcan çok lezzetli oluyor.
Sünger gibi olan yapısı sayesinde çabucak yumuşuyor.
Zeytinyağı da lezzetine lezzet katıyor.
Bu tarifi isterseniz yoğurtsuz, kavurma olarak servis yapabilirsiniz.
Fakat yoğurtla daha lezzetli olduğunu belirtmek isterim 😊
Geçtiğimiz hafta bayramın 2. günü, köydeki evimizde hazırladığım bayram masası için bu tarifi de kullandım.
Bayram masasının resimleri 👉BURADA
Patlıcanla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
Bu arada;
Halen Kastamonu'dayım, bu akşam köye döneceğim, internet sıkıntısı olduğu için burayı güncelleyemiyorum.
Benden en güncel haberleri Instagram hesabımdan alabilirsiniz.
Cep telefonu internetinde sorun olmadığı için Instagram dan resim yayınlamaya köyden de devam ediyorum.
Instagram adresim👉 muhteremleafiyetle
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)