17 Şubat 2019 Pazar

KAHVALTI MASASI-69

Muhterem'le Afiyetle
Bu aralar misafir açısından yoğun günlerdeyim.
Misafirlerimi akşam çayı, akşam yemeği, kahvaltı ve gündüz çayında ağırladım.
Bazısının resimlerini çekemedim ama sizi önümüzde ki günlerde yemek ve çay masası resimleri bekliyor.
Bu kahvaltı masasını geçen Pazar günü eşimin aile büyüklerine ve yeğenlerine hazırladım.
Mönüyü hazırlarken misafirlerin tercihlerine dikkat ederek, şarküteri ürünü almadım.
Şarküteri ürünü yerine et kavurması hazırladım.
Mevsim sebzelerinden olan ıspanakla börek hazırladım.
Yine mevsim sebzelerinden pırasayı yumurtalı olarak hazırladım.
Kışın domates salatalık almıyorum, bol bol roka ile salata hazırlıyorum.
Domates kullanacaksam cherry domates alıyorum.
Peynir, zeytin çeşitleri ile tuzluları tamamladım.
 

12 Şubat 2019 Salı

KIRMIZI PANCARLI BONBON

Muhterem'le Afiyetle
Pancarlı bonbon adını okuyunca bu tarifin haşlanmış pancar püresi ile yapıldığını zannedebilirsiniz.
Tarifi o tür yöntemlerle değil, pancarlı kek ile hazırladım.
9 Ocak'ta evlilik yıldönümümüz için "İçi Kalpli Kek" hazırlamıştım.
Tarifin ilk aşaması için kırmızı bir kek hazırlamam gerekiyordu.
Gıda boyası kullanmak istemediğim için, kırmızı rengi elde etmek için pancar kullanmaya karar verdim.
Pancarlı keki hazırladım, kekten kalpli kurabiye kalıpları ile kalpler çıkardım.
Çıkan kalplerle içi kalpli keki hazırladım.
Fakat elimde kalplerin kesildiği pancarlı kek kaldı.
Bu tarifi, kalan pancarlı kek parçalarını değerlendirmek için hazırladım.
Kalan pancarlı kek parçalarının kuruması için üzerini bez mutfak peçetesi ile örttüm.
1-2 gün o şekilde bıraktım.
Kek nemini kaybedince, rondodan çektim ve bugünkü tarifte yer alan pancarlı bonbonları hazırladım.
Rengi muhteşem oldu, tadı umduğumdan çok daha lezzetli oldu.
Bu doğal kırmızı bonbonları, çocuk doğum günlerinde, kırmızı renge yer vermek istediğiniz konseptlerde kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


5 Şubat 2019 Salı

FIRINDA BEŞAMELLİ PAZI

Muhterem'le Afiyetle
Pazı, kış aylarının yeşil yaprakları sebzelerinden birisidir.
Narin yapraklıdır, fazla pişirilmeye yada haşlanmaya dayanmaz.
Pazı en çok sarma olarak sevilir.
Sarma yaptığınız zaman narin yapraklarını kaynatmadan, kaynar suya batırıp çıkarmanız bile yumuşaması için yeterli olacaktır.
Bugünkü tarifimizde pazı, önce çok az haşlanıyor sonra beşamalle birleşip, üzerinde kaşar peynir ile fırında pişiriliyor.
Beşamelli tariflerde, genellikle beşamel sebzenin üzerine yayılır fakat bu tarifte pazı beşamelle karıştırılıyor.
Bu yazıyı yazarken, daha önce patates püresi ile hazırladığım "Püreli Ispanak Graten" ve "Fırında Püreli Sultani Bezelye" tariflerinde ki gibi "zeminde patates püresi olsa nasıl olurdu?" fikri aklıma düştü.
Eminim o hali de çok güzel olacaktır, daha hacimli olacaktır, içinde ki püre sebebiyle çocukların daha çok ilgisini çekecektir.
En kısa zamanda patates püresi ile pişirmeyi bir kenara yazdım ✏