Pazı, kış aylarının yeşil yaprakları sebzelerinden birisidir.
Narin yapraklıdır, fazla pişirilmeye yada haşlanmaya dayanmaz.
Pazı en çok sarma olarak sevilir.
Sarma yaptığınız zaman narin yapraklarını kaynatmadan, kaynar suya batırıp çıkarmanız bile yumuşaması için yeterli olacaktır.
Bugünkü tarifimizde pazı, önce çok az haşlanıyor sonra beşamalle birleşip, üzerinde kaşar peynir ile fırında pişiriliyor.
Beşamelli tariflerde, genellikle beşamel sebzenin üzerine yayılır fakat bu tarifte pazı beşamelle karıştırılıyor.
Bu yazıyı yazarken, daha önce patates püresi ile hazırladığım "Püreli Ispanak Graten" ve "Fırında Püreli Sultani Bezelye" tariflerinde ki gibi "zeminde patates püresi olsa nasıl olurdu?" fikri aklıma düştü.
Eminim o hali de çok güzel olacaktır, daha hacimli olacaktır, içinde ki püre sebebiyle çocukların daha çok ilgisini çekecektir.
En kısa zamanda patates püresi ile pişirmeyi bir kenara yazdım ✏
Bu tarifle birlikte, içinde şimdilik 13 adet pazılı tarif bulunan dosya 👉BURADA
FIRINDA BEŞAMELLİ PAZI;
Malzemeler;
2 bağ pazı,
1 adet kırmızı biber,
Tuz, zeytinyağı, kırmızı pul biber,
Beşamel için;
3 yemek kaşığı un,
3 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz,
Üzeri için;
2 su bardağı kaşar rendesi.
FIRINDA BEŞAMELLİ PAZI TARİFİ;
Pazıların yapraklarını (sülük-tırtıl var mı diye) kontrol ederek yıkayın.
Saplarını ince ince, yapraklarını geniş olarak doğrayın.
Kaynayan suyun içinde 5 dakika tutup, hemen süzün.
Soğuduktan sonra iyice sıkarak fazla suyunu çıkarın.
Geniş bir kabın içinde pazıları, minik minik doğradığınız kırmızı biberleri, damak tadınıza uygun tuz ve baharatları, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek harmanlayın.
Beşamel sosu yapmak için;
Tencereye tereyağı koyun, üzerine unu ekleyin.
Karıştıra karıştıra unun kokusu gidinceye kadar kavurun.
Üzerine ılık sütü ekleyin, pürüzsüz oluncaya kadar çırpıcı ile iyice çırpın.
Tuzunu ilave edin, ocağı kapatın.
Hazırladığınız beşamel sosu pazının üzerine dökün, iyice harmanlayarak karışmasını sağlayın.
Pazıyı pişireceğiniz fırın kabını yağlayın.
Hazırladığınız beşamelli pazıyı içine yerleştirin.
Önden pişirme yapmanıza gerek olmadığı için hemen üzerine kaşar rendesini yerleştirin.
Önceden ısıtılmış, 200 derecelik fırında kaşarlar eriyip, kızarıncaya kadar pişirin.
Not;
Yemeğin içinde kullandığınız kırmızı biberin baş kısmını dekoratif çiçek olarak kullanmak isterseniz, bu aşamada kaşarların tam ortasına yerleştirin.
Dağılmadan kolay dilimlenmesi için fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendirin.
Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Konuyla ilgili değil sadece duyuru yapmak istedim...Değerli Blog arkadaşım, İnsana Davet sitesinin mobil uygulamasını bu hafta çıkarttık. Sizi de uygulamayı kullanmaya davet ediyorum, uygulmanın linkini sitemde bulabilirsiniz. Blogger da paylaşımlarınız daim olur inşaallah... Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim, sağlıcakla kalın...Selam ve Dua ile...
YanıtlaSilÇalışmalarınızda başarılar diliyorum Furkan kardeşim,
YanıtlaSilGüzel dilekleriniz için teşekkür ederim.