Portakallı ve portakal aromalı ürünleri de çok severim.
Evde farklı çeşitlerde reçel olsada her kış mutlaka portakal reçeli pişiririm.
Bugünkü tarifimiz olan portakallı revaniyi de çok severek pişiriyorum.
Geçen ay gelen 2 ayrı misafir grubuna bu tatlıdan pişirdim.
Misafir masa ve menülerinin resmini en kısa zamanda yayınlayacağım.
Tariften bahsedecek olursam;
Revani, şerbetli bir tatlı olduğu için yumuşacık bir dokusu var.
Portakal sadece içine rendenmiyor, hem hamuruna, hem şerbetine, hemde üzerinde ki kremasına ekleniyor.
Bol portakal kokulu bir tarif oluyor 😍😍😍
Portakallı revaninin sunumunda üzerine portakal cipsi yerleştirdim.
Bu cipsleri evde kendim yaptım.
En kısa zamanda cipslerin tarifini ekleyeceğim.
"Afiyetle Kalın"
PORTAKALLI REVANİ;
Malzemeler; (22 x 30 tepsi için)
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı irmik,
1,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 portakalın rendelenmiş kabukları,
Şerbeti için;
3,5 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
Yarım limonun suyu,
1 adet vanilya,
1 portakalın suyu,
Üzeri için;
1 poşet kaymak tadında krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt,
1 portakalın rendelenmiş kabukları,
Sunum için;
Nane yaprakları,
Portakal dilimleri veya portakal cipsi.
PORTAKALLI REVANİ TARİFİ;
Soğuması için önce şerbetini hazırlayın.
Şekeri, suyu, portakal suyunu, vanilyayı tencereye koyup, kaynatmaya başlayın.
Şerbetin içine ayrıca aromasının geçmesi için suyunu sıktığınız yarım portakalı ilave edin.
Kaynadıktan sonra içine 3-4 damla limon suyu ilave edin.
10 dakika kaynatıp ocağı kapatın, soğumaya bırakın.
Revani hamurunu yapmak için;
Yumurta ve şekeri çırpın.
Yoğurt, sıvı yağ, irmik, un, vanilya, kabartma tozu, rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip, iyice karıştırın.
Kullanacağınız fırın kabını yağlayın.
Hazırladığınız hamuru tepsiye aktarın.
Önceden ısıtılmış, orta hararettte ki (180 decece) fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra 5-6 dakika ılınmasını bekleyin.
Şerbetini daha iyi çekmesi için çatalla bir kaç yerine delikler açın.
Not;
İrmikli tatlıların daha sert bir hamuru oluyor, şerbetini iyice içine çekmesi için bu yöntemi kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız ılık halde ki şerbeti revaninin üzerine kepçe ile dökmeye başlayın.
Not;
Şerbeti kepçe ile azar azar dökün, eğer çok yumuşayacağını düşünüyorsanız şerbetin hepsini dökmeyin.
Kaymak tadında veya herhangi bir krem şantiyi soğuk süt ve rendelenmiş portakal kabuğu ile çırpın.
Hazırladığınız krem şantiyi tatlının üzerine yayın.
Revaniyi istediğiniz boyutta dilimleyin.
Dilimlerin üzerini varsa portakal cipsi yoksa ince dilimlenmiş portakal dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"
goruntu harika ellerine saglik 😋
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim 😊
Sil