Çiriş otu bahar aylarında ortaya çıkan yenilebilen otlardan bir tanesi.
Baharda bol bol alıp pişirme imkanım oldu.
Taze sarımsaklı ve yoğurtlu salatasını yaptım, pirinçli yemeğini yaptım.
Daha önce tarifini vermediğim bir kaç tarifte denedim.
Bunlardan biriside yumurtalı çiriş otuydu.
Tarifi fırsatını bulup bahar aylarında yayınlayamadım.
Daha fazla arası açılmadan yayınlamaya karar verdim.
8 Temmuz 2019 Pazartesi
5 Temmuz 2019 Cuma
KAHVALTI MASASI-70
Pek çok kişi için yaz tatili başladı.
Yaz tatili için memleketlere, tatil beldelerine gidilmeye başlandı.
Biz henüz bir yere gitmedik.
Anneciğim bugün her yaz gittiği Abana'ya gidecek.
Annem gitmeden önce Çarşamba günü bütün kardeşler bende kahvaltı da bir araya geldik.
Yaz tatili için memleketlere, tatil beldelerine gidilmeye başlandı.
Biz henüz bir yere gitmedik.
Anneciğim bugün her yaz gittiği Abana'ya gidecek.
Annem gitmeden önce Çarşamba günü bütün kardeşler bende kahvaltı da bir araya geldik.
1 Temmuz 2019 Pazartesi
GARNİTÜRLÜ İÇ BAKLA SALATASI
Bahar aylarında körpecik ortaya çıkan taze bakla, ilerleyen zamanlarda kartlaşıp koca koca tanelenmeye başlıyor.
Bu sefer o tanelerle yemekler, salatalar ve mezeler hazırlanıyor.
Bugünkü tarifimiz bu bakla içleri ile hazırlanan garnitürlü bakla salatası olacak.
Bu tarifte baklalar kılıfından çıkarılarak yapılıyor ama ben dalgınlıkla biraz fazla haşlamışım.
Kılıfından çıkınca püreye döndüğü için kılıfından çıkarmadan kullanmaya karar verdim.
Çok yumuşayan baklaların diğer yarısı ile fava hazırlamıştım.
Fava tarifine aşağıya eklediğim linklerden ulaşabilirsiniz.
Bu arada isterseniz baklaların kabuğunu çiğken soyabilir, daha sonra kısa bir haşlama işlemi yapabilirsiniz.
Bu şekilde pişme işlemini daha kolay kontrol edebilirsiniz.
Bu sefer o tanelerle yemekler, salatalar ve mezeler hazırlanıyor.
Bugünkü tarifimiz bu bakla içleri ile hazırlanan garnitürlü bakla salatası olacak.
Bu tarifte baklalar kılıfından çıkarılarak yapılıyor ama ben dalgınlıkla biraz fazla haşlamışım.
Kılıfından çıkınca püreye döndüğü için kılıfından çıkarmadan kullanmaya karar verdim.
Çok yumuşayan baklaların diğer yarısı ile fava hazırlamıştım.
Fava tarifine aşağıya eklediğim linklerden ulaşabilirsiniz.
Bu arada isterseniz baklaların kabuğunu çiğken soyabilir, daha sonra kısa bir haşlama işlemi yapabilirsiniz.
Bu şekilde pişme işlemini daha kolay kontrol edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)