1 Temmuz 2019 Pazartesi

GARNİTÜRLÜ İÇ BAKLA SALATASI

Muhterem'le Afiyetle
Bahar aylarında körpecik ortaya çıkan taze bakla, ilerleyen zamanlarda kartlaşıp koca koca tanelenmeye başlıyor.
Bu sefer o tanelerle yemekler, salatalar ve mezeler hazırlanıyor.
Bugünkü tarifimiz bu bakla içleri ile hazırlanan garnitürlü bakla salatası olacak.
Bu tarifte baklalar kılıfından çıkarılarak yapılıyor ama ben dalgınlıkla biraz fazla haşlamışım.
Kılıfından çıkınca püreye döndüğü için kılıfından çıkarmadan kullanmaya karar verdim.
Çok yumuşayan baklaların diğer yarısı ile fava hazırlamıştım.
Fava tarifine aşağıya eklediğim linklerden ulaşabilirsiniz.
Bu arada isterseniz baklaların kabuğunu çiğken soyabilir, daha sonra kısa bir haşlama işlemi yapabilirsiniz.
Bu şekilde pişme işlemini daha kolay kontrol edebilirsiniz.




broad bean recipes
Konu ile ilgili tarifler;

Bakla Tarifleri

Taze İç Bakladan Fava

Enginarda Fava

İç Baklalı Enginar

"Afiyetle Kalın"

iç bakla salatası
GARNİTÜRLÜ İÇ BAKLA SALATASI;
Malzemeler;
2 su bardağı taze iç bakla,
1 çay bardağı küp küp doğranmış haşlanmış havuç,
1 çay bardağı küp küp doğranmış közlenmiş kırmızı biber turşusu,
1 çay bardağı küp küp doğranmış kornişon turşu,
1 çay bardağı haşlanmış mısır,
4-5 dal maydanoz veya dereotu,
Tuz, zeytinyağı, limon.

broad bean
GARNİTÜRLÜ İÇ BAKLA SALATASI TARİFİ;
İç baklaları kaynayan suyun içinde 5 dakika haşlayıp çıkarın.
Hemen soğuk suyun içine atın.
Soğuduktan sonra kabuklarını soyun.
Küp küp doğradığınız garnitür malzemelerini, iç baklaları derin bir kasede karıştırın.
Damak tadınıza uygun tuz, baharat ilave edin.
Sızma zeytinyağı ve limon sıkarak bütün malzemelerle birlikte fazla hırpalamadan karıştırın.

broad bean salad
"Afiyetle Kalın"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...