29 Temmuz 2019 Pazartesi

NURANİYE (PİRİNÇLİ KABAK SALATASI)

Muhterem'le Afiyetle
Nuraniye, yani pirinçli kabak salatası kabakla yapabileceğiniz en güzel salatalardan birisidir.
Sıcak yaz günlerinde hazırlayabileceğiniz, yoğurtlu hafif bir tariftir.
Bu salatayı diğer kabak salatalarından ayıran özelliği içinde haşlanmış pirinç bulunması.
Nuraniye hazırlarken ben çoğu zaman artan pirinç pilavını kullanıyorum.
Kabak çok sulu bir sebze olduğu için içindeki pirinç fazla sulanmasını engelliyor.
Pirinç sayesinde daha tok tutucu bir salata oluyor.




kabakla yapılan tarifler

Kabakla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
Artan pirinç pilavını kullanarak yapabileceğiniz tarifler;

Gelik Pilavı

Yayla Çorbası

Kadınbudu Köfte

Artan Pilavdan Sütlaç

Pirinç Salatası

"Afiyetle Kalın"

pirinçli kabak salatası resimleri
NURANİYE (PİRİNÇLİ KABAK SALATASI);
Malzemeler;
3 adet orta boy kabak,
Yarım demet taze soğan,
1 su bardağı pirinç pilavı veya 1 su bardağı haşalanmış pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,
2 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt,
2-3 diş sarımsak,
Üzeri için;
3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
Kırmızı pul biber,
Kuru nane,
Süslemek için;
Maydanoz veya dereotu yaprakları.

nuraniye mezesi malzemeleri
NURANİYE (PİRİNÇLİ KABAK SALATASI) TARİFİ;
Kabakları yıkayın, dış kabuğunu kazıyın.
Rendenin büyük tarafı ile rendeleyin.
Taze soğanların saplarını temizleyip, ince ince doğrayın.


pirinçli kabak salatası resimli anlatım
Tencerenin içine zeytinyağını dökün.
Biraz ısınınca önce taze soğanları ekleyin.

Soğanlar biraz pişince, rendelenmiş kabakları ve damak tadınıza uygun tuzunu ilave edin.

zuccini recipes
Kabak çok çabuk pişip, yumuşayan bir sebze olduğu için 10 dakikadan fazla pişirmeyin.

Kabak piştikten sonra haşlanmış pirinci ilave edin, iyice karıştırın.

Yoğurdu ilave etmeden önce iyice soğumasını bekleyin.
Ben işim acele olunca tepsi gibi daha geniş ve yayvan bir kaba bolaşltıyorum, daha çabuk soğuyor.

Kabak iyice soğuyunca sarımsaklı yoğurdu ilave edip karıştırın.

Hazırladığınız salatayı derin bir servis tabağına yerleştirin.
Üzerine 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı dökün.
Kırmızı pul biber ve kuru nane serpin.

nuraniye mezesi
"Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. Adsız23:04

    Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar Tevhide

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...