Sıcak yaz günlerinde hazırlayabileceğiniz, yoğurtlu hafif bir tariftir.
Bu salatayı diğer kabak salatalarından ayıran özelliği içinde haşlanmış pirinç bulunması.
Nuraniye hazırlarken ben çoğu zaman artan pirinç pilavını kullanıyorum.
Kabak çok sulu bir sebze olduğu için içindeki pirinç fazla sulanmasını engelliyor.
Pirinç sayesinde daha tok tutucu bir salata oluyor.
Kabakla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
Artan pirinç pilavını kullanarak yapabileceğiniz tarifler;
Gelik Pilavı
Yayla Çorbası
Kadınbudu Köfte
Artan Pilavdan Sütlaç
Pirinç Salatası
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
3 adet orta boy kabak,
Yarım demet taze soğan,
1 su bardağı pirinç pilavı veya 1 su bardağı haşalanmış pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,
2 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt,
2-3 diş sarımsak,
Üzeri için;
3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
Kırmızı pul biber,
Kuru nane,
Süslemek için;
Maydanoz veya dereotu yaprakları.
NURANİYE (PİRİNÇLİ KABAK SALATASI) TARİFİ;
Kabakları yıkayın, dış kabuğunu kazıyın.
Rendenin büyük tarafı ile rendeleyin.
Taze soğanların saplarını temizleyip, ince ince doğrayın.
Tencerenin içine zeytinyağını dökün.
Biraz ısınınca önce taze soğanları ekleyin.
Soğanlar biraz pişince, rendelenmiş kabakları ve damak tadınıza uygun tuzunu ilave edin.
Kabak çok çabuk pişip, yumuşayan bir sebze olduğu için 10 dakikadan fazla pişirmeyin.
Kabak piştikten sonra haşlanmış pirinci ilave edin, iyice karıştırın.
Yoğurdu ilave etmeden önce iyice soğumasını bekleyin.
Ben işim acele olunca tepsi gibi daha geniş ve yayvan bir kaba bolaşltıyorum, daha çabuk soğuyor.
Kabak iyice soğuyunca sarımsaklı yoğurdu ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız salatayı derin bir servis tabağına yerleştirin.
Üzerine 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı dökün.
Kırmızı pul biber ve kuru nane serpin.
"Afiyet Olsun"
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar Tevhide
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Sil