19 Eylül 2019 Perşembe

BOSTAN KEBABI

Muhterem'le Afiyetle
Yaz tamamen bitmeden, yaz sebzelerinden olan bostan patlıcanı ile yapılan bostan kebabı tarifi vereyim.
Bostan patlıcanı tombik, şirin görünümü ile yaz aylarında patlıcan ile yapılan pek çok tarifte kullanılabiliyor.
Özellikle dolgun yapısı sayesinde Ali Nazik ve Hünkar beğendi gibi tariflerde kullanmak kolaylık sağlıyor.
Kızartma veya pane yapmak da bostan patlıcanına çok yakışıyor.
Bostan Patlıcanı ile hazırladığım tarifler 👉BURADA

12 Eylül 2019 Perşembe

SÜZME PİYAZ

Muhterem'le Afiyetle
Bu aralar halen İstanbul'a dönmediğim için uzun aralarla tarif yayınlıyorum.
Fırsat buldukça yayın yapmaya çalışıyorum ama anlaşılan o fırsata fazla ulaşamıyorum.
Fırsatını bulduğum anda hem yemek sayfamı, hemde gezi sayfam olan Muhterem'le Geziye'yi güncellemeye çalışıyorum.
Gezi yazısı hazırlamak, tarif vermekten daha çok vakit alıyor.
Bu arada;
Bugünlerde gezi sayfamda Karabük-Safranbolu yazıları var.
Bugünkü tarifimiz olan süzme piyaz tarifini, uzun yıllardır çok başarılı tarifleri olan blog yazarı arkadaşlarımdan birisi olan Yeşim'de (Yeturla Lezzet Kareleri) gördüm.
Yaz ayları için hazırlanbilecek hem hafif, hemde çok ferah bir tarif.
Bu tarifi süzme yoğurtla yapmak size salatayı şekillendirme imkanı veriyor.
Sebzeler sebebiyle fazla sulanmadan daha kolay servis yapma imkanı veriyor.
Süzme yoğurdunuz yoksa koyu kıvamlı yoğurt kullanabilirsiniz.
Şekillendirerek servis yapmak yerine, geniş bir servis tabağına bütün olarak yerleştirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


1 Eylül 2019 Pazar

KIZILCIKLI DONDURMA

Muhterem'le Afiyetle
1 Aylık uzun bir aradan sonra merhaba😊
Temmuz ayının son günü bayram ve yaz tatili için memleketimiz Kastamonu'ya geldik.
"Geldik" diyorum çünkü halen Kastamonu'dayım.
Burada olduğum günlerde yaz aylarına ait tarifleri yayınlamaya fırsat bulamadım.
Bazı tariflerin yayını bir sonraki yaza kaldı.
Mesela beyaz kiraz ile reçel yapmıştım ama tarifi yazmaya fırsat bulamadım.
Şimdi tarifi versem, piyasada beyaz kiraz kalmadığı için bir faydası olmayacak.
Bugünlerde ise tam kızılcık zamanı, o zaman gelsin kızılcıklı bir tarif.