26 Kasım 2007 Pazartesi

ACI KAYBIMIZ




ESRA'YA AĞIT.

Bizi büyüledin ve gittin,
Yoksa sen bir melek miydin?

Kabilen öksüz kaldı,
Hiç kimsede yazı yazacak tâkat kalmadı.

Şimdi kim bize anılarını yazacak?
En içten-sıcak yorumları yapacak?

Seni sanal dünyada tanıdık biz,
Keder içindeyiz hepimiz.

Arkadaşlık-dostluk yazılarınla pekişti,
Acı haberinle hepimizden bir parça kopup gitti.

Artık blogların eski tadı olmayacak,
Esra'sız bir hayat nasıl olacak?

Allah'ın rahmeti üzerine olsun,
Melekler yoldaşın,mekanın Cennet olsun.


Muhterem Erdoğan/26 .11. 2007

BÜYÜLEYEN MUTFAK KOKUSU-ESRA,

Esra'yla büyüleyen blog ismi ve tarifleri ile tanıdık hepimiz.
Öyle güzel ön yazılar yazardı ki....

Espirili-komik yazılar yazar,peşinden tarifi verirdi.

Perşembe akşamı etkinlik için hazırladığım tart tarifini yayınladım ve bir daha bugün öğlen saatlerine kadar hiç internete girmeye fırsat bulamadım.

Dünya telaşı işte,oysa ki arkadaşımız Esra o günlerde canıyla uğraşmış ve ne yazık ki
hayat mücadelesini kaybetmiş.

Son yazısını okudum,astım yüzünden sıkıntılı günler geçirdiğini yazmıştı.
Geçmiş olsun demek için ve öğretmenler gününü kutlamak için tekrar uğrarım,Kevgir için e-mailine yazı gönderirim dediğimde bu acı haberle karşılaştım.
"Yok,olamaz böyle bir şey"diyerek bütün arkadaşları dolaştım,bütün yazıları ağlayarak okudum,meğer gerçekmiş.

Hepimiz sanal dünyadan onunla tanıştık,yazıştık.
Biz Esra'yı geçen yılın Kasım'ından beri tanıyoruz,acısı içimizi yaktı.
Ya ailesi,çevresinde ki onu tanıyanlar,onlar için bu kayıp çok daha zor olmalı.
Allah-ü Teala tüm sevenlerine,Zerrin'e,Nihan'a,öğrencilerine ve ailesine sabırlar versin.
Esra'nın kaderinde Kasım ne kadar çok yer alıyor,farkında mısınız?
10 Kasım'da dünyaya geldi,
6 Kasım'da blogunu açtı ve bizimle tanıştı,
ve ne yazık ki bir Kasım gününde hayata veda etti.


Esra'nın vefatı üzerine açılan blogu ziyaret edebilirsiniz.


23 Kasım 2007 Cuma

KAYISILI FISTIKLI TART


KAYNANA ÇATLATAN TARİFLER ETKİNLİĞİ
Logosu çok şirin,konusu ilginç olan "Kaynana Çatlatan Tarifler" etkinliği için tarifler peşpeşe yayınlanmaya başladı.
Etkinliğimizin ev sahibi "Laleden Seçmeler" blogundan sevgili arkadaşımız Lale.

Etkinlikte yer alacak olan tarifler (muffin-tart-browni-cheesecake) ismi yabancı,yapılışları çokta yabancı olmayan tariflerden oluşuyor.
Muffin-browni ikilisini sık sık yaparım ama bu 2. tart yapışım,cheesecake ise hiç yapmadım.
Daha önce vişneli tart yapmıştım,o zaman tart kalıbım yoktu Borcam'la pişirmiştim.
Şimdi Borcam tepsimden daha küçük tart kalıbım var,bu tartı yeni kalıbımla pişirdim.
Tarif Sahrap Soysal'ın Hürriyet'te ki köşesinde çıktı.
Hamuru hemen kıvamını buluyor ve çok lezzetli.
Eğer tart kalıbınız kelepçeli değilse,hamuru kalıba yerleştirmeden önce yağlı kağıt yerleştirmenizi öneririm.
Bana bu öneriyi ilk tart yapışımda Lale yapmıştı ama tamamen unutmuşum.
Ben yağlı kağıt sermeyi unuttum,muhallebisi ile birlikte piştiği için kalıptan ilk dilimi kesmeyince çıkaramadım.
Sonuçta hamurundan- kremasına çok lezzetli bir tart ortaya çıktı.
"Afiyetle Kalın"

21 Kasım 2007 Çarşamba

BARBUNYA BALIĞI


Kış mevsimi geldi, bu sebeple bizim evde her hafta balık pişiyor.
Resmini çekip, değişik bir tarif yayınlarım diye farklı balıkları severek pişiriyorum.
Barbunya balığı uzun zamandır aklımdaydı ama bir fırsatını bulup, alamamıştım.
Geçen hafta barbunya balığı aldım, tepsiye yağlı kağıt serip fırında pişirdim.
Eşim severek yedi ve dün yine barbunya alarak bu balığı sevdiğini iyice belli etmiş oldu.
Barbunya'nın bir türü de "Tekir" balığıymış.
Barbunyanın alnı dik,Tekir'in alnı ise kubbe biçimindeymiş.
Bakınız;
Pazı Yaprağında Tekir Buğulama

Bence "Barbunya" ismi bu balığa çok yakışıyor, çünkü aynı barbunya gibi üzerinde kırmızı lekeler var.
Eşim çocukluğun da babasının getirdiği ilk barbunya balığını kardeşleriyle "salçalı balık" diyerek yediklerinden bahsediyor.
Barbunya balığı pişince salça eklemiş gibi tabağa kırmızı suyunu bırakıyor.
"Afiyetle Kalın"


BARBUNYA BALIĞI;
Malzemeler;
1 kilo Barbunya balığı,
2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz.
Yağlı kağıt.
Yapılışı;
Temizlenmiş Barbunya balığını yıkayıp,süzün.
Tuzunu serperek karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin,balıkları kağıdın üzerine dizin.
Balıkların üzerine fırça ile sıvı yağ sürün.
Önceden ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Bol salata eşliğinde servis yapın.

"Afiyet Olsun"