GELENEKSEL TATLILAR; MUHALLEBİLİ KADAYIF
Sevgili Ayşe Yaman'ın başlattığı yemek etkinliğimizin bu ay ki konusu;
Geleneksel Tatlılar.
Ev sahibimiz;Binbir Çeşni blogundan Saliha.
Saliha'ya yapacağı ev sahipliği için, kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
30 Ocak 2008 Çarşamba
28 Ocak 2008 Pazartesi
SUCUKLU MAKARNA
Kızkardeşim Tuğba evlenmeden önce birlikte çok gezerdik.
Annemlerle aynı mahallede oturduğumuz için gezer dolaşır, bizim eve dönerdik.
Eve geldikten sonra hem yorgun, hem de aç olunca imdadımıza makarna yetişirdi.
Tuğba'nın en sevdiği çeşit olan sucuklu makarna bizim için vazgeçilmezdi.
Hemen hazırlayıp, afiyetle yerdik.
Şimdi arada sırada aklımıza o günler gelince sucuklu makarnayı iç geçirerek hatırlıyoruz.
Geçen hafta evde sucuklu makarna pişirince aklıma hemen Tuğba ile geçirdiğimiz o günler geldi.
Bence sucuklu makarnanın olmazsa olmazlarından birisi kuru nanedir.
Kuru nane makarnaya çok yakışıyor, bazen sadece zeytinyağ ve kuru nane ile makarna sosu hazırladığım bile oluyor.
"Afiyetle Kalın"
SUCUKLU MAKARNA;
Malzemeler;
1 paket çubuk makarna,
Yarım kangal sucuk,
1 adet orta boy kuru soğan,
2 adet sivri biber,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2 yemek kaşığı kuru nane,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
1 çay kaşığı karabiber,
Zeytinyağı ve tuz.
SUCUKLU MAKARNA TARİFİ;
Makarnayı kaynamış tuzlu suda diri kalacak kadar haşlayın ve süzün.
Sos için soğanları çok küçük doğrayın, zeytinyağında kavurmaya başlayın.
Sivri biberleri küçük doğrayıp, soğanlara ekleyin.
Kavruldukları zaman halka halka doğranmış sucukları ve biber salçasını ekleyin.
Baharatları ekleyin, tüm malzemeyi bir kaç dakika pişirin.
Haşladığınız makarnayı da ekleyip, karıştırın.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Annemlerle aynı mahallede oturduğumuz için gezer dolaşır, bizim eve dönerdik.
Eve geldikten sonra hem yorgun, hem de aç olunca imdadımıza makarna yetişirdi.
Tuğba'nın en sevdiği çeşit olan sucuklu makarna bizim için vazgeçilmezdi.
Hemen hazırlayıp, afiyetle yerdik.
Şimdi arada sırada aklımıza o günler gelince sucuklu makarnayı iç geçirerek hatırlıyoruz.
Geçen hafta evde sucuklu makarna pişirince aklıma hemen Tuğba ile geçirdiğimiz o günler geldi.
Bence sucuklu makarnanın olmazsa olmazlarından birisi kuru nanedir.
Kuru nane makarnaya çok yakışıyor, bazen sadece zeytinyağ ve kuru nane ile makarna sosu hazırladığım bile oluyor.
"Afiyetle Kalın"
SUCUKLU MAKARNA;
Malzemeler;
1 paket çubuk makarna,
Yarım kangal sucuk,
1 adet orta boy kuru soğan,
2 adet sivri biber,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2 yemek kaşığı kuru nane,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
1 çay kaşığı karabiber,
Zeytinyağı ve tuz.
SUCUKLU MAKARNA TARİFİ;
Makarnayı kaynamış tuzlu suda diri kalacak kadar haşlayın ve süzün.
Sos için soğanları çok küçük doğrayın, zeytinyağında kavurmaya başlayın.
Sivri biberleri küçük doğrayıp, soğanlara ekleyin.
Kavruldukları zaman halka halka doğranmış sucukları ve biber salçasını ekleyin.
Baharatları ekleyin, tüm malzemeyi bir kaç dakika pişirin.
Haşladığınız makarnayı da ekleyip, karıştırın.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
25 Ocak 2008 Cuma
OFİS 3-5 İLE SALATA
Frito Lay'ın ürünü olan Ala Turca Ofis 3-5'i denediniz mi?
Benim gibi bisküviyi bile çaya batırmadan yiyemeyen, sert çerezlerden, cipslerden hoşlanmayan biri bile bu ürüne bayıldıysa bir deneyin derim.
Ben reklamlarda görünce denemek için aldım.
Güzel ve lezzetli bir atıştırmalık, kendinizi kaptırıp, paketin dibini görebiliyorsunuz.
Özellikle yoğurt ve mevsim yeşillikli olanı tavsiye ederim.
Üzerinde ki tavsiyeye uyarak salata da denedim, çok lezzetli oldu.
Domates ve közlenmiş soğanlı olanı da çorbanın üzerine yerleştirip, servis yapabilirsiniz.
Benim gibi bisküviyi bile çaya batırmadan yiyemeyen, sert çerezlerden, cipslerden hoşlanmayan biri bile bu ürüne bayıldıysa bir deneyin derim.
Ben reklamlarda görünce denemek için aldım.
Güzel ve lezzetli bir atıştırmalık, kendinizi kaptırıp, paketin dibini görebiliyorsunuz.
Özellikle yoğurt ve mevsim yeşillikli olanı tavsiye ederim.
Üzerinde ki tavsiyeye uyarak salata da denedim, çok lezzetli oldu.
Domates ve közlenmiş soğanlı olanı da çorbanın üzerine yerleştirip, servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)