31 Ağustos 2008 Pazar

FISTIKLI-DOMATESLİ SOS

YAMAN ETKİNLİK=HAYATIMIZA LEZZET KATAN SOSLAR
Bu ayki Yaman etkinlik konumuz; Soslar.
Ev Sahibimiz Ganne'den Lezzetler blogundan Ganne'ye kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Ben etkinliğe geçen yıl Lezzet dergisinden öğrendiğim fıstıklı-domatesli sos ile katılıyorum.
Tatlıdan, tuzluya, salatadan, et yemeklerinden, makarnaya vs. eşlik ettiği her yiyeceğe lezzet katar soslar.
Bu tarifte ki sosu makarnada, ette ve benim yaptığım gibi çalı fasulyesinin üzerinde veya başka sebzelerin üzerinde kullanabilirsiniz.

*Ramazan-ı Şerif, hepimize hayırlı olsun.
Rabbim sağlıklı ve huzurlu bir Ramazan geçirmeyi hepimize nasip etsin.
"Afiyetle Kalın"

FISTIKLI-DOMATESLİ SOS;
Malzemeler;
Yarım kilo çalı fasulye,
Zeytinyağı ve tuz.
Sos için;
3 adet domates,
1 adet küçük kuru soğan,
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
2 yemek kaşığı kuş üzümü,
Zeytinyağı ve tuz.
Yapılışı;
Çalı fasulyenin uçlarını koparıp, kılçıklarını temizleyin.
Kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirip, süzün.
Zeytinyağında sote yapıp, servis tabağına dizin.
Sos için, soğanı çok ufak doğrayın, zeytinyağında hafif kavurun.
İçine domatesleri rendeleyin.
İkisi bir pişmeye devam ederken içine tuzunu, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyin.
Domatesler piştikten sonra sosu servis tabağında ki fasulyenin üzerine dökün.
"Afiyet Olsun"

27 Ağustos 2008 Çarşamba

MANGALDA SOSLU BAGET


YE# 37 MANGAL KEYFİ=MANGALDA SOSLU BAGET
Yemek etkinliğimizin bu ay ki konusu, yaz aylarının vazgeçilmezi, pikniklerin baştacı;Mangal.
Ev Sahibimiz Yemek Kokusu blogundan Tuğba'ya kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Benim evimde mangal yapma imkanım yok, o yüzden mangalı terası olan abim yada bahçesi olan eniştem yapınca yeriz.
Ben evde ızgara bölümünü kullanarak fırında yapabiliyorum.
Bu tarifte ki sosu kullanarak lezzetli bir tavuk ortaya çıkarabilirsiniz.
Bagetleri Arpacık Soğanlı Mantar Sote ve Pirinç Pilavı ile servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

MANGALDA SOSLU BAGET;
Malzemeler;
1 Kilo tavuk baget,
3 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı kuru reyhan otu,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 yemek kaşığı kekik,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
yeterince tuz.
İsteğe bağlı;Kırmızı pul biber, kimyon, karabiber.
Yapılışı;
Sos malzemelerini karıştırıp, tavuk bagetlerini bu sosa bulayın ve biraz bekletin.
Soslu bagetleri mangala yerleştirip, kızartın.
Mangalınız yoksa yine ızgaraya dizin ve içinde su dolu bir tepsi bulunan fırında kızartın.
Bu şekilde hazırladığınız bagetleri fırın poşetine dizip, fırında pişirebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

25 Ağustos 2008 Pazartesi

BOSTAN PATLICANINDA KIYMALI MAKARNA

Muhterem'le Afiyetle
Bu tarif Sofra dergisinin Nisan sayısında yayınlandı, üstelik kapakta tarifin resmini kullanmışlardı.
Bazı tarifler vardır beni çok etkiler, gördüğüm anda "bunu mutlaka yapmalıyım ve yemeliyim" diye düşünürüm.
Hatta tadının neye benzediğini düşünüp, ağzımda hissederim.
Daha önce asma yaprağında enginar dolması ve kabak çiçeği dolmasında böyle hissettim.
Enginarı pişirdim ve tattım, kabak çiçeği dolmasını da bu sefer köye gidince denedim.
Bu tariftede böyle oldu, resmi görmem yetti.
Ben mutlaka bunu yapmalıyım dedim ve yaptım.
Tat olarak beni hayal kırıklığına uğratmadı, nefis bir tadı var.
Tarifte patlıcan kızartılmıyordu ama ben kızartarak yaptım, lezzeti ikiye katlandı.
Makarnaya salça değil, domates ekledim.
Patlıcana uyan mor renkli taze reyhan ile süsledim.
Bostan patlıcanı ile yaptığım diğer tarifler 👉BURADA
Patlıcan ile yaptığım tariflerde 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"