29 Şubat 2016 Pazartesi

BROKOLİ KROKET

brokoli köftesi
Şubat ayını brokoli kroket tarifi ile noktalayalım.
Şubat bitecek ama brokoli tarifleri bitmeyecek :)
Bugünkü brokoli tarifini, tariflerine çok güvendiğim, resimlerine hayran olduğum Neo Mutfak-Esra Hanım'dan aldım.
Kendisi bu tarifi blogunda değil instagram hesabında paylaşmıştı.
Değişik brokoli tarifleri aradığım için hemen denedim, sonuç muhteşem oldu.
Özellikle kızartmadan fırında pişiriliyor olması bizim için artı bir özellik oldu. 
Hiç dağılmadan şeklini muhafaza etmesi de beni ayrıca memnun etti.
Brokoli ile hazırladığım diğer tariflerim 👉 BURADA
"Afiyetle Kalın"

23 Şubat 2016 Salı

PORTAKAL PELTELİ KURABİYE

portakallı kurabiye
Kış sebzelerine biraz ara verelim mi?
Elimde 3 brokoli tarifi ve brokoli yemekleri dosyası var ama sürekli brokoli tarifi vererek sizi sıkmak istemiyorum.
Bugün  kıyır kıyır yapısı ve mis gibi portakal kokusu ile bir kurabiye tarifi vereyim, konuyu tatlıya bağlayalım :)
Brokoli tariflerini de zamanı geçmeden ara ara yayınlarım :)
Portakallı kurabiyeden bahsedecek olursam;
Gerçekten kıyır kıyır bir yapısı var, portakal hem içinde hem peltesinde yer alıyor.
Bu tarifi daha önce limonlu ve çikolatalı hazırlamıştım.
Unutmadan hatırlatayım;
Bu kurabiyenin ortasında ev yapımı portakallı pelte var.
Kurabiyeyi yaptığınız gün kurabiyenin yüzeyi pürüzsüz oluyor ama bir gün bekleyince pelte kurabiyenin ortasında çökmeye sebep oluyor.
Kurabiyeyi 1 gün önce pişirip, pelteyi servis yapacağınız gün hazırlayıp kurabiyeyi hazırlayabilirsiniz.
Daha önce limonlu yaptığım zaman da aynı sorun olmuştu, çikolatalı olan kurabiyede bu sorun oluşmuyor.
"Afiyetle Kalın" 



17 Şubat 2016 Çarşamba

PIRASA MANTOLU FIRIN MAKARNA

servis önerisi
Muhterem'le Afiyetle gururla sunar :)
Bu tarif nacizane kendi tarifim.
Pırasayı kavurarak makarnaya sos olarak ekleriz yada içine ekleyerek beşamelli olarak fırında pişiririz ama bu şekilde dışını kaplayarak yapıldığını hiç görmedim.
Bu yüzden tarifin ismini oluştururken "pırasalı fırın makarna" yerine son yılların moda tabiri ile "pırasa mantolu fırın makarna" olmasına karar verdim.
Bu tarifte pırasa şerit şerit kalıba yerleştirilip içine beşamel sosla karıştırılmış fırın makarna dizilerek hazırlanıyor.
Fırın makarnayı düzgün bir şekilde şerit şerit yerleştirirseniz kestiğiniz zaman daha şık bir görüntüsü olur.
Bir de fırın makarnayı dağılmadan kesmenin en önemli kuralı olan en az 1 saatlik dinlendirme kısmını unutmamak lazım.
Dinlenmeden pişer pişmez kesilen fırın makarna sıcak beşamelin ve peynirin etkisi ile mutlaka dağılır.
Ben içine beyaz peynir ekledim, isterseniz kavrulmuş kıyma ekleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"