31 Ekim 2016 Pazartesi

KESTANE ŞEKERİ

Soğuklar iyice arttı, kış kapıya dayandı.
Kış demek pek çok kişi için kestane demek.
Geçenlerde köyden gelen kestanem vardı, bu fırsatı değerlendirerek kestaneli tarifler hazırladım.
İnşallah sırayla hepsini yayınlayacağım.
Biz kestaneyi daha çok kebap olarak severiz, bizde (Kastamonu) kestanenin fırında yada sobanın üzerinde pişmiş haline "Kestane cibesi" denir.
Kestaneyi haşlayarak da pişirebilirsiniz.
Haşlanarak pişirilen kestane bizde çok fazla tercih edilmez, bu yüzden hep fırında pişiririm.
Kestanenin en büyük zorluğu pişirmeden önce tek tek üzerinin bıçakla çizilmesi ve piştikten sonra kabuklarından ayırmaya çalışmaktır.

29 Ekim 2016 Cumartesi

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

muhteremle geziye
Cumhuriyet'imizin 93. yılı kutlu olsun.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ 
Türk oğlu Türk'üz bu vatanda ebediyen,
Ürkmeyiz ürkmeyeceğiz kat'iyen.
Rengi al, ay yıldızlı bayrağımız var,
Kanla kemikle kutsallaşmış toprağımız var.
İnançlıyız, gururluyuz alnımız açık,
Yarınlar bizimdir artık yolumuz açık.
Elinde silâh Mehmetçik nöbet tutar,
Cin gibi gözleriyle pusuya yatar.
Umudumuz her şeyimiz gençlerde,
Millet, özgürlük, vatan sevgisi hep gönüllerde.
Haydi, uyanın... 
Artık gidiyoruz aydınlığa,
Umudunuzu kaybetmeyin yoksa düşeriz karanlığa.
Rahat uyusun, şehitlerimiz, atalarımız,
İnmeyecek gökten yere bayrağımız.
Yorulmak, yılmak yakışmaz bize,
Elbette tarih şaşacak azmimize.
Türk'üm, Türk'üz, Türk kalacağız,
İlimle, insanlıkla, dünyaya sesimizi duyuracağız.

Ahmet TAŞDELEN Koçarlı Çok Programlı Lisesi Öğretmeni /AYDIN

27 Ekim 2016 Perşembe

TRABZON HURMALI BONBON

cennet elması
Trabzon hurması yani diğer adı ile Cennet elmasının tam mevsimindeyiz.
Sonbaharın bu göz alıcı meyvesi ile geçtiğimiz günlerde bir kaç tarif hazırladım.
Bugünkü Trabzon hurmalı tarifim, her meyveye uygulanabilen, evde ki olgunlaşmış kalmış meyveleri,  bisküvi ve kekleri değerlendirmenin en tatlı yolu olan bonbon : )
Bonbon hazırlarken içine, meyveyi toparlayacak bisküvi veya kek eklenir.
Bisküvi olarak genellikle petibör kullanılır ama ben bu tarifte en sevdiğim bisküvi olan Eti Cin kullandım.
Eti Cin portakallı aroması ile bonbona farklı bir lezzet verdi.
Trabzon Hurması ile yaptığım bütün tariflerimi bir dosyada topladım. 
Tariflerin hepsi 👉BURADA 
"Afiyetle Kalın"